Assassin's Creed Odyssey v1.3.0/v1.5.1 +21 (table Update18.3)

Upload your cheat tables here (No requests)
MD4991
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Wed Jul 17, 2019 5:06 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by MD4991 » Wed Jul 17, 2019 5:11 am

Hi guys, would it be possible to make a script or some kind of function in the CE Table that allows for helmets to appear in cutscenes?

Below is a script to toggle headgear in Assassins Creed Origins.
Show

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<CheatTable>
<CheatEntries>
<CheatEntry>
<ID>25388</ID>
<Description>"F2 / ToggleHud"</Description>
<Options moHideChildren="1" moDeactivateChildrenAsWell="1"/>
<LastState/>
<Color>0000FF</Color>
<VariableType>Auto Assembler Script</VariableType>
<AssemblerScript>[ENABLE]
{$lua}
memrec.color = 0x008000
{$asm}

aobScanModule(scan_params, ACOrigins.exe, 488B05???????? 488B90???????? 4881C2???????? E8???????? 488D4B10 BAB83F6987 )
aobScanModule(scan_GetActiveWorld, ACOrigins.exe, 488B05???????? 4885C0 7408 488B80C0000000 C3C3 )

alloc(newmem_hud, 0x1000)

CreateThread(main_hud)

newmem_hud:
call_GetParams:
//Get IHud
reassemble(scan_params)
test rax, rax
jz short @f
readmem(scan_params+7, 7) //mov rdx, [rax+16A8]
readmem(scan_params+E, 7) //add rdx, F0
@@:
mov [IHud], rdx
//Get ToggleHud
mov rax, scan_params+15
mov edx, [rax+1]
movsxd rdx, edx
lea rax, [rax+rdx+5]
mov [ToggleHud], rax
ret
align 10 CC

call_ToggleHud:
sub rsp, 20
mov rdx, qword ptr [IHud]
lea rcx, qword ptr [GearViewModel]
mov rax, [ToggleHud]
call rax
add rsp, 20
ret
align 10 CC

call_GetActiveWorld:
sub rsp, 20
mov rax, scan_GetActiveWorld
mov edx, [rax+3]
movsxd rdx, edx
mov rax, [rax+rdx+7]
test rax, rax
jz short @f
mov rax, [rax+B8]
mov [ActiveIWorld], rax
@@:
add rsp, 20
ret
align 10 CC

main_hud:
sub rsp, 28
call short call_GetParams
call short call_GetActiveWorld
mov [GearViewModel+20], rax
call short call_ToggleHud
add rsp, 28
ret
align 10 CC

ToggleHud:
dq 0
align 10 CC

ActiveIWorld:
dq baadf00d
align 10 CC

IHud:
dq 0
align 10 CC

GearViewModel:
dq 0 0 0 0
dq 0 //20: IWorld
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
db 1 // 190
align 10 CC

[DISABLE]
{$lua}
if not syntaxcheck then memrec.color = 0x0000ff; end;
{$asm}

dealloc(newmem_hud)
</AssemblerScript>
<Hotkeys>
<Hotkey>
<Action>Toggle Activation</Action>
<Keys>
<Key>113</Key>
</Keys>
<ID>0</ID>
</Hotkey>
</Hotkeys>
</CheatEntry>
</CheatEntries>
</CheatTable>
A guy wrote a script for Origins to toggle headgear in cutscenes, but he won't write one for Odyssey, apparently it's doable and can work, but won't happen for some reason.

Any help would be really appreciated, this feature has been requested for a year now and Ubisoft has recently announced they won't implement it.

How to use this cheat table?
  1. Install Cheat Engine
  2. Double-click the .CT file in order to open it.
  3. Click the PC icon in Cheat Engine in order to select the game process.
  4. Keep the list.
  5. Activate the trainer options by checking boxes or setting values from 0 to 1

DarKSilV
Noobzor
Noobzor
Posts: 6
Joined: Tue Mar 26, 2019 3:20 am
Reputation: 1

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by DarKSilV » Wed Jul 17, 2019 5:43 pm

guys anyone can help me, I cant get movement mod (running faster) to work ,it will not run faster than x1 ,so anything less than one will work, so if i put 2 ,it will not work ,it is the only thing i care about in the whole table ,is there any Code/cheat/Mod that do that ?
Stealth work but not running or Ikaros teleport

I use controller while playing . win10pro

thorxic
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 36
Joined: Wed Mar 08, 2017 3:20 pm
Reputation: 2

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by thorxic » Thu Jul 18, 2019 7:37 pm

The movement cheat is not to make your character faster. Movement is only for "roleplay" purposes to make it possible to walk or jog (run slower) on PC since keyboards don't have analogue controls.

Ikaros teleport I recall from back in the days can be a bit finnicky. It doesn't always work, so if it doesn't, verify your game, restart the game and try again.. And some times just restarting the game and trying again (some times) helps. Just keep opening and closing the game until it eventually works. No clue why it's like this, but it's a blessing whenever it finally works.

I can however confirm that it works.
Hold down Caps Lock (or whatever button you bound it to) and left click while in Ikaros view.
Edit: So far I haven't even had any of those finnicky problems I used to have. Worked right out of the box first time, second time, and ever since. No problems for me.
Cielos you're a champ.

USA90210
Noobzor
Noobzor
Posts: 12
Joined: Thu Aug 10, 2017 12:59 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by USA90210 » Sat Jul 20, 2019 9:50 pm

USA90210 wrote:
Sat Jul 13, 2019 9:14 pm
Poganin wrote:
Wed Jul 10, 2019 5:39 pm
No update to the table seems necessary. It still works after the latest patch.
Undead doesn't seem to be working with version 1.4.0. Steam/Uplay. :cry:
Looks like reinstalling the game made it work again.

DarKSilV
Noobzor
Noobzor
Posts: 6
Joined: Tue Mar 26, 2019 3:20 am
Reputation: 1

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by DarKSilV » Tue Jul 23, 2019 1:12 am

thorxic wrote:
Thu Jul 18, 2019 7:37 pm
The movement cheat is not to make your character faster. Movement is only for "roleplay" purposes to make it possible to walk or jog (run slower) on PC since keyboards don't have analogue controls.

Ikaros teleport I recall from back in the days can be a bit finnicky. It doesn't always work, so if it doesn't, verify your game, restart the game and try again.. And some times just restarting the game and trying again (some times) helps. Just keep opening and closing the game until it eventually works. No clue why it's like this, but it's a blessing whenever it finally works.

I can however confirm that it works.
Hold down Caps Lock (or whatever button you bound it to) and left click while in Ikaros view.
Edit: So far I haven't even had any of those finnicky problems I used to have. Worked right out of the box first time, second time, and ever since. No problems for me.
Cielos you're a champ.
thank you
in Most games, people would really want a faster movement ,especially for a big game like this

KS212
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 799
Joined: Fri Mar 03, 2017 5:29 pm
Reputation: 69

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by KS212 » Tue Jul 23, 2019 3:29 am

Ikaros view like the equivalent in AC Origins is a frigging godsend. Its pretty much literally the ability to fly, which in a world as huge and beautiful as this, is one of the best things ever.

v1rtu2004
Noobzor
Noobzor
Posts: 5
Joined: Sun Jul 28, 2019 3:14 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by v1rtu2004 » Sun Jul 28, 2019 3:21 am

Hi !

I think i ***** my game. I already got stentor for my ship via CE.

Now I am stuck at the quest "the conquerer". After loading screen I cant move or do anything besides leaving the game.

I know I am supposed to meet him on top of the hill and I assume somehwat sinceI already have him on the adrestia the game internal checks go crazy.

Does anyone have an idea how I can remove him? I tried to donwgrade him to rare but I still cant dismiss him. Anyway to delete/replace him?

I even downloaded the whole game again and made a fresh install of it, its the only quests which has this issue, every other thing in the game works perfectly.

Therefore I hope anyone has an idea how I can resolve this.

Thank you!

User avatar
SunBeam
Administration
Administration
Posts: 2803
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:16 pm
Reputation: 1867

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by SunBeam » Sun Jul 28, 2019 3:36 am

^ The stupid things people do then whine about them :)

v1rtu2004
Noobzor
Noobzor
Posts: 5
Joined: Sun Jul 28, 2019 3:14 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by v1rtu2004 » Sun Jul 28, 2019 3:39 pm

thanks for helping out a newbie. anyhow found a way to delete him in the other thread

aaronth07
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Thu Aug 01, 2019 7:31 pm
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by aaronth07 » Thu Aug 01, 2019 7:32 pm

This is a noob question, but do I have to have cheat engine open every time I launch the game? Or is there a way I can "save" the values into the executable, and only redo the cheats when the game updates?

chrisreddot3
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 136
Joined: Sun Mar 24, 2019 1:38 am
Reputation: 11

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by chrisreddot3 » Thu Aug 01, 2019 8:51 pm

Pls make it possible to edit items quantity in inventory like mission items.

Yoonbari
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Aug 07, 2019 1:31 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by Yoonbari » Wed Aug 07, 2019 3:58 pm

Does anyone know how to find out about HashID?
I want to know about set bonus perks (Legendary armor perks).
Especially the latest items.

ILD1118
Noobzor
Noobzor
Posts: 12
Joined: Sun Apr 14, 2019 3:36 am
Reputation: 2

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by ILD1118 » Sun Aug 11, 2019 1:24 am

MD4991 wrote:
Wed Jul 17, 2019 5:11 am
Hi guys, would it be possible to make a script or some kind of function in the CE Table that allows for helmets to appear in cutscenes?

Below is a script to toggle headgear in Assassins Creed Origins.
Show

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<CheatTable>
<CheatEntries>
<CheatEntry>
<ID>25388</ID>
<Description>"F2 / ToggleHud"</Description>
<Options moHideChildren="1" moDeactivateChildrenAsWell="1"/>
<LastState/>
<Color>0000FF</Color>
<VariableType>Auto Assembler Script</VariableType>
<AssemblerScript>[ENABLE]
{$lua}
memrec.color = 0x008000
{$asm}

aobScanModule(scan_params, ACOrigins.exe, 488B05???????? 488B90???????? 4881C2???????? E8???????? 488D4B10 BAB83F6987 )
aobScanModule(scan_GetActiveWorld, ACOrigins.exe, 488B05???????? 4885C0 7408 488B80C0000000 C3C3 )

alloc(newmem_hud, 0x1000)

CreateThread(main_hud)

newmem_hud:
call_GetParams:
//Get IHud
reassemble(scan_params)
test rax, rax
jz short @f
readmem(scan_params+7, 7) //mov rdx, [rax+16A8]
readmem(scan_params+E, 7) //add rdx, F0
@@:
mov [IHud], rdx
//Get ToggleHud
mov rax, scan_params+15
mov edx, [rax+1]
movsxd rdx, edx
lea rax, [rax+rdx+5]
mov [ToggleHud], rax
ret
align 10 CC

call_ToggleHud:
sub rsp, 20
mov rdx, qword ptr [IHud]
lea rcx, qword ptr [GearViewModel]
mov rax, [ToggleHud]
call rax
add rsp, 20
ret
align 10 CC

call_GetActiveWorld:
sub rsp, 20
mov rax, scan_GetActiveWorld
mov edx, [rax+3]
movsxd rdx, edx
mov rax, [rax+rdx+7]
test rax, rax
jz short @f
mov rax, [rax+B8]
mov [ActiveIWorld], rax
@@:
add rsp, 20
ret
align 10 CC

main_hud:
sub rsp, 28
call short call_GetParams
call short call_GetActiveWorld
mov [GearViewModel+20], rax
call short call_ToggleHud
add rsp, 28
ret
align 10 CC

ToggleHud:
dq 0
align 10 CC

ActiveIWorld:
dq baadf00d
align 10 CC

IHud:
dq 0
align 10 CC

GearViewModel:
dq 0 0 0 0
dq 0 //20: IWorld
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dq 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
db 1 // 190
align 10 CC

[DISABLE]
{$lua}
if not syntaxcheck then memrec.color = 0x0000ff; end;
{$asm}

dealloc(newmem_hud)
</AssemblerScript>
<Hotkeys>
<Hotkey>
<Action>Toggle Activation</Action>
<Keys>
<Key>113</Key>
</Keys>
<ID>0</ID>
</Hotkey>
</Hotkeys>
</CheatEntry>
</CheatEntries>
</CheatTable>
A guy wrote a script for Origins to toggle headgear in cutscenes, but he won't write one for Odyssey, apparently it's doable and can work, but won't happen for some reason.

Any help would be really appreciated, this feature has been requested for a year now and Ubisoft has recently announced they won't implement it.
I just saw the news that Ubisoft won't be implementing this request (even though it has been requested several times) and I was going to post about this but you beat me to it. If this can be added to the current CE for Odyssey, I would be eternally grateful!

Artyriaboy
Noobzor
Noobzor
Posts: 11
Joined: Sat May 06, 2017 6:41 pm
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by Artyriaboy » Wed Aug 28, 2019 7:21 am

It the Tablet working with Version 1.4?

Nicobobinus
Noobzor
Noobzor
Posts: 5
Joined: Fri Jul 27, 2018 10:23 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Odyssey v1.3.0 +21 (table Update18.3)

Post by Nicobobinus » Wed Aug 28, 2019 3:59 pm

Artyriaboy wrote:
Wed Aug 28, 2019 7:21 am
It the Tablet working with Version 1.4?
Works fine as far as I've seen, and it also appears to work with the new 1.5.0 update that dropped today :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot], PhoenixFlare