Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Upload your cheat tables here (No requests)
Ghost Jays
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Thu Nov 26, 2020 6:13 am
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Ghost Jays »

My game crashes when i try to change the item my game crashes do you have any suggestions?

How to use this cheat table?
  1. Install Cheat Engine
  2. Double-click the .CT file in order to open it.
  3. Click the PC icon in Cheat Engine in order to select the game process.
  4. Keep the list.
  5. Activate the trainer options by checking boxes or setting values from 0 to 1

Sausage
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 19
Joined: Sat Nov 14, 2020 12:06 am
Reputation: 1

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Sausage »

Ghost Jays wrote:
Thu Nov 26, 2020 6:21 am
My game crashes when i try to change the item my game crashes do you have any suggestions?
Use the file MichaelJMAD posted a few days ago with updated items. Its a few posts up.

Yamada-senpai
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 4
Joined: Tue Jul 07, 2020 11:34 pm
Reputation: 1

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Yamada-senpai »

MichaelJMAD wrote:
Thu Nov 19, 2020 12:16 am
Ok co it appears the one of to 2 scripts are working
Dungeons.CT = MS Store Version (Build: 1.5.0.0_4841501)
Dungeons-Win64-Shipping.CT = Launcher Version (Build: 1.5.0.0_4841501)
A friend and I have been testing and it seems that the Dungeons-Win64-Shipping.CT
is throwing an error
Error while scanning for AOB's : INJECT_EquipmentEdit Error: Not all results found
Not sure really what needs to be done to fix that


We have updated the Item IDs for the Dungeons.ct
And the IDs should be the same for the win64, however the above-stated means we cant test It.
This is still the OPs script I take no credit for that, CPT_Mike updated the IDs and I tested. I am unable to work out the issues with the win64 version
It doesn't work

Yamada-senpai
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 4
Joined: Tue Jul 07, 2020 11:34 pm
Reputation: 1

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Yamada-senpai »

are there's one that works for 1.6.0.0_4983486
if no
then are there any way to lower the build number?

aSIMetrical
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Tue Dec 01, 2020 5:54 am
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by aSIMetrical »

So it appears with the 1.6.0.0_1983486 update the array of bytes for Dungeons-Win64-Shipping.exe has changed particularly the last byte:

4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 "02" which resulted in the "Not all results found" error. After searching for the array of bytes of "4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8", less than 20 records appeared, I disassembled the memory region of each result, one at a time, and added a breakpoint at the beginning of the array and clicked on an item my inventory. If the breakpoint wasn't hit, I knew it wasn't the correct array.

Anyhow long story short, in my case at least, it turns out the new byte is 12. That being said, updating lines 11 through 12 in the table that MichaelJMAD posted to the following worked for me.

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 12) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+87A37B)
Though, I have found that any "graphical" updates as far as the icons go will not update unless you reload the map or exit to the main menu and reload.

If someone else is able to try this and let me know if it also worked for them, it would be appreciated.

TBC_Miles
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 4
Joined: Tue Dec 01, 2020 6:46 pm
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by TBC_Miles »

aSIMetrical wrote:
Tue Dec 01, 2020 6:19 am
So it appears with the 1.6.0.0_1983486 update the array of bytes for Dungeons-Win64-Shipping.exe has changed particularly the last byte:

4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 "02" which resulted in the "Not all results found" error. After searching for the array of bytes of "4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8", less than 20 records appeared, I disassembled the memory region of each result, one at a time, and added a breakpoint at the beginning of the array and clicked on an item my inventory. If the breakpoint wasn't hit, I knew it wasn't the correct array.

Anyhow long story short, in my case at least, it turns out the new byte is 12. That being said, updating lines 11 through 12 in the table that MichaelJMAD posted to the following worked for me.

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 12) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+87A37B)
Though, I have found that any "graphical" updates as far as the icons go will not update unless you reload the map or exit to the main menu and reload.

If someone else is able to try this and let me know if it also worked for them, it would be appreciated.
Yea this worked, however, I still cant change the item. I can add enchants and change the lvl, etc. However, i cant change the item to another item. Ideas why?

aSIMetrical
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Tue Dec 01, 2020 5:54 am
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by aSIMetrical »

TBC_Miles wrote:
Tue Dec 01, 2020 7:37 pm
aSIMetrical wrote:
Tue Dec 01, 2020 6:19 am
So it appears with the 1.6.0.0_1983486 update the array of bytes for Dungeons-Win64-Shipping.exe has changed particularly the last byte:

4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 "02" which resulted in the "Not all results found" error. After searching for the array of bytes of "4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8", less than 20 records appeared, I disassembled the memory region of each result, one at a time, and added a breakpoint at the beginning of the array and clicked on an item my inventory. If the breakpoint wasn't hit, I knew it wasn't the correct array.

Anyhow long story short, in my case at least, it turns out the new byte is 12. That being said, updating lines 11 through 12 in the table that MichaelJMAD posted to the following worked for me.

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 12) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+87A37B)
Though, I have found that any "graphical" updates as far as the icons go will not update unless you reload the map or exit to the main menu and reload.

If someone else is able to try this and let me know if it also worked for them, it would be appreciated.
Yea this worked, however, I still cant change the item. I can add enchants and change the lvl, etc. However, i cant change the item to another item. Ideas why?
Okay, so I apologize for the delay, I was testing this at 1:00 in the morning my time. I was dead tired and after testing, I realized that there are Two Arrays of Bytes that have 12 at the end. Therefore a conflict may occur which, can cause some issues. There are two other arrays that are unique:

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 52) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+88083B)
and

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 92) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+8808FB)
I stated in my last post however, you will need to click off and click back on the item to see the change. The icon in the menu will not update until you either reload the map or exit to the main menu and come back in.

As for not being able to change the item, I don't know the cause as it worked for me. Try either of those options and see if it works better for you. They both worked for me.

TBC_Miles
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 4
Joined: Tue Dec 01, 2020 6:46 pm
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by TBC_Miles »

aSIMetrical wrote:
Wed Dec 02, 2020 1:02 am
TBC_Miles wrote:
Tue Dec 01, 2020 7:37 pm
aSIMetrical wrote:
Tue Dec 01, 2020 6:19 am
So it appears with the 1.6.0.0_1983486 update the array of bytes for Dungeons-Win64-Shipping.exe has changed particularly the last byte:

4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 "02" which resulted in the "Not all results found" error. After searching for the array of bytes of "4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8", less than 20 records appeared, I disassembled the memory region of each result, one at a time, and added a breakpoint at the beginning of the array and clicked on an item my inventory. If the breakpoint wasn't hit, I knew it wasn't the correct array.

Anyhow long story short, in my case at least, it turns out the new byte is 12. That being said, updating lines 11 through 12 in the table that MichaelJMAD posted to the following worked for me.

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 12) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+87A37B)
Though, I have found that any "graphical" updates as far as the icons go will not update unless you reload the map or exit to the main menu and reload.

If someone else is able to try this and let me know if it also worked for them, it would be appreciated.
Yea this worked, however, I still cant change the item. I can add enchants and change the lvl, etc. However, i cant change the item to another item. Ideas why?
Okay, so I apologize for the delay, I was testing this at 1:00 in the morning my time. I was dead tired and after testing, I realized that there are Two Arrays of Bytes that have 12 at the end. Therefore a conflict may occur which, can cause some issues. There are two other arrays that are unique:

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 52) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+88083B)
and

Code: Select all

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,Dungeons-Win64-Shipping.exe,4C 8B 03 48 8D 54 24 30 48 8B C8 48 8B F8 E8 92) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"Dungeons-Win64-Shipping.exe"+8808FB)
I stated in my last post however, you will need to click off and click back on the item to see the change. The icon in the menu will not update until you either reload the map or exit to the main menu and come back in.

As for not being able to change the item, I don't know the cause as it worked for me. Try either of those options and see if it works better for you. They both worked for me.
Yea it still crashes when i try to change an item, maybe the item list isnt up-to-date so it breaks? Is there a more current version of the cheat tables? When I click on an item to change it, it shows the item ID and a number string, then i select the item i want it to be and it's the text name. I dont know if this affects anything.

User avatar
Geordan9
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 129
Joined: Sat Mar 03, 2018 7:31 am
Reputation: 72

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Geordan9 »

Been looking at this forum topic for awhile after I posted a possible AoB that followed more future proof concepts. It didn't work since it was still too vague for future updates, but someone messaged me about two months ago about this and I looked into an array of bytes that worked on an old and newer version of the game. I would assume it also works both on the MS Store and Launcher versions of the executable as well as the current build, but I never tested it. You can use it and, if it doesn't work, use it as reference:

Code: Select all

[ENABLE]

aobscanmodule(INJECT_EquipmentEdit,$process,80 79 08 00 48 8B F9 0F 85 * * * * 48 * * * * E8)
alloc(newmem,$20,INJECT_EquipmentEdit)
alloc(newmem2,$2000,1100000000)

label(p_equip)
label(code)
label(return)

newmem:

code:
  mov [p_equip],rcx
  cmp byte ptr [rcx+08],00
  mov rdi,rcx
  jmp return

p_equip:
  dq

INJECT_EquipmentEdit:
  jmp newmem
  nop 2
return:
registersymbol(INJECT_EquipmentEdit)
registersymbol(p_equip)

newmem2:

[DISABLE]

INJECT_EquipmentEdit:
  db 80 79 08 00 48 8B F9

unregistersymbol(INJECT_EquipmentEdit)
unregistersymbol(p_equip)
dealloc(newmem)
dealloc(newmem2)
I would've redesigned the whole script, but I just made modifications to the existing one out there to do it quickly. From what I've tested, instead of clicking on an item, you'll just hover over it. The area this injects to is ran for many different things related to items, but the last thing it does looks to be related to hovering over the item.

Wanted to just have this out there so I don't get annoyed by many people creating AoBs that relied on a call's relative address' byte/s that changed 99% of the time when the executable got recompiled (when an update came out).

User avatar
Cake-san
Table Makers
Table Makers
Posts: 323
Joined: Sun Mar 26, 2017 4:32 pm
Reputation: 431

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Cake-san »

Just godmode & inventory editor...:ph34r:

Table Removed
Attachments
Dungeons-Win64-Shipping__.CT
(43.83 KiB) Downloaded 479 times
Last edited by Cake-san on Sat Jan 02, 2021 1:50 pm, edited 1 time in total.

FORTRESS:2100
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Wed Dec 02, 2020 9:06 am
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by FORTRESS:2100 »

Its patched :mellow:

Kpochmx
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Dec 02, 2020 3:27 pm
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Kpochmx »

Cake-san wrote:
Wed Dec 02, 2020 9:06 am
Just godmode & inventory editor...:ph34r:

Don't know if it will work for anyone... :roll:
Thanks, seem to work on Launcher version of the game, i dont know if could please update it for MS Store version?

Thanks in advance

User avatar
Cake-san
Table Makers
Table Makers
Posts: 323
Joined: Sun Mar 26, 2017 4:32 pm
Reputation: 431

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Cake-san »

Kpochmx wrote:
Wed Dec 02, 2020 3:28 pm
Cake-san wrote:
Wed Dec 02, 2020 9:06 am
...
Thanks, seem to work on Launcher version of the game, i dont know if could please update it for MS Store version?

Thanks in advance
Since, I don't own the game & gamepass is unavailable in my region & it's stupidly tedious to buy gamepass in my case...

So, what's the error that you get when trying to activate the table in ms store version ? I read that some people mentioned about the game object being obfuscate in latest update of ms store version but I can never clarify nor find for solution since I don't have that version.... :sleep:

Kpochmx
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Dec 02, 2020 3:27 pm
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by Kpochmx »

Cake-san wrote:
Thu Dec 03, 2020 4:26 am
Kpochmx wrote:
Wed Dec 02, 2020 3:28 pm
Cake-san wrote:
Wed Dec 02, 2020 9:06 am
...
Thanks, seem to work on Launcher version of the game, i dont know if could please update it for MS Store version?

Thanks in advance
Since, I don't own the game & gamepass is unavailable in my region & it's stupidly tedious to buy gamepass in my case...

So, what's the error that you get when trying to activate the table in ms store version ? I read that some people mentioned about the game object being obfuscate in latest update of ms store version but I can never clarify nor find for solution since I don't have that version.... :sleep:

Its works, just need to wait like 10 secs after applying "Player" script to gather correct inventory is all otherwise its shows as numbers or random values confirmed to work on MS store version as 02-12-2020


lolunderotters
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Nov 18, 2020 1:13 pm
Reputation: 0

Re: Minecraft Dungeons Item Edit (MS Store and Launcher)

Post by lolunderotters »

Cake-san wrote:
Wed Dec 02, 2020 9:06 am
Just godmode & inventory editor...:ph34r:

Don't know if it will work for anyone... :roll:
Thanks! works well. :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], bsaito, kitarieluv, McBoosterX, PrinceRevivalDK, SuperNovaMLG