[Request] Spelunky 2

Ask about cheats/tables for single player games here
User avatar
SunBeam
Administration
Administration
Posts: 3028
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:16 pm
Reputation: 2164

Re: [Request] Spelunky 2

Post by SunBeam »

BigFooter wrote:
Wed Sep 30, 2020 12:22 pm
I tried searching the health values
The # of lives (if that's what you mean by "health") are stored as BYTE. If you scan for DWORD, 4 bytes, you will not find them. That was my point.

OrdinaryCheater
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Sep 30, 2020 1:35 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by OrdinaryCheater »

SunBeam wrote:
Wed Sep 30, 2020 1:04 pm
BigFooter wrote:
Wed Sep 30, 2020 12:22 pm
I tried searching the health values
The # of lives (if that's what you mean by "health") are stored as BYTE. If you scan for DWORD, 4 bytes, you will not find them. That was my point.
Hello Mr. SunBeam and Mr. Cfemen
I'also can't find values? Used the table and set the Health(BYTE) or Money(4 BYTE) to 99 and started scan ´ then changed to 66 and scanned again -- no result.
Table works without problems - but its not possible to find the values by myself.

User avatar
Rhark
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 468
Joined: Tue Apr 16, 2019 1:27 am
Reputation: 145

Re: [Request] Spelunky 2

Post by Rhark »

OrdinaryCheater wrote:
Wed Sep 30, 2020 1:40 pm
SunBeam wrote:
Wed Sep 30, 2020 1:04 pm
BigFooter wrote:
Wed Sep 30, 2020 12:22 pm
I tried searching the health values
The # of lives (if that's what you mean by "health") are stored as BYTE. If you scan for DWORD, 4 bytes, you will not find them. That was my point.
Hello Mr. SunBeam and Mr. Cfemen
I'also can't find values? Used the table and set the Health(BYTE) or Money(4 BYTE) to 99 and started scan ´ then changed to 66 and scanned again -- no result.
Table works without problems - but its not possible to find the values by myself.
Probably because you're using Fast Scan in CE, disable it and try again.

User avatar
xzibitusak
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Tue Sep 29, 2020 9:44 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by xzibitusak »

It seems like the recent game patch broke some stuff.
Only the timer freeze currently works without problems.

User avatar
cfemen
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 702
Joined: Fri Feb 15, 2019 5:45 pm
Reputation: 658

Re: [Request] Spelunky 2

Post by cfemen »

xzibitusak wrote:
Wed Sep 30, 2020 2:19 pm
It seems like the recent game patch broke some stuff.
Only the timer freeze currently works without problems.
patch 1.10.4b
uploaded a table for that.

OrdinaryCheater
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Sep 30, 2020 1:35 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by OrdinaryCheater »

Rhark wrote:
Wed Sep 30, 2020 2:18 pm
OrdinaryCheater wrote:
Wed Sep 30, 2020 1:40 pm
SunBeam wrote:
Wed Sep 30, 2020 1:04 pm


The # of lives (if that's what you mean by "health") are stored as BYTE. If you scan for DWORD, 4 bytes, you will not find them. That was my point.
Hello Mr. SunBeam and Mr. Cfemen
I'also can't find values? Used the table and set the Health(BYTE) or Money(4 BYTE) to 99 and started scan ´ then changed to 66 and scanned again -- no result.
Table works without problems - but its not possible to find the values by myself.
Probably because you're using Fast Scan in CE, disable it and try again.
Hello Rhark! thank you for the answer - Fast Scan is disabled - still can't find any of the values.

User avatar
SunBeam
Administration
Administration
Posts: 3028
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:16 pm
Reputation: 2164

Re: [Request] Spelunky 2

Post by SunBeam »

^ Enable this too:

Image

It's not a Fast Scan issue.

BR,
Sun

BigFooter
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Fri Oct 04, 2019 8:05 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by BigFooter »

SunBeam wrote:
Wed Sep 30, 2020 5:18 pm
^ Enable this too:

Image

It's not a Fast Scan issue.

BR,
Sun
I have that enabled and disabled fast scan and still unable to find health/bombs/ropes with scanning. I am using the byte type as I know that's the type they use from this table with the pointers enabled. Would like to know why but at the same time happy someone has made a table that works.

WolfgangIsBestWolf
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Wed Sep 30, 2020 5:48 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by WolfgangIsBestWolf »

Would it be possibile to make Godmode also protect you from Ghost like enemies. Or a way to get infinite Ankhs would also help test a lot of theories.

chaostrauma
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 16
Joined: Fri Feb 14, 2020 7:51 pm
Reputation: 2

Re: [Request] Spelunky 2

Post by chaostrauma »

FLiNG already made a trainer maybe this can help [Link]

User avatar
Lord Blade
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 845
Joined: Thu Mar 09, 2017 7:52 am
Reputation: 57

Re: [Request] Spelunky 2

Post by Lord Blade »

Okay, can we PLEASE get an "always have Ankh" cheat? PLEASE?
I'm getting so sick of doing great and then getting randomly one hit killed by something I had no idea was coming (like a block falling from off screen).

User avatar
xzibitusak
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Tue Sep 29, 2020 9:44 pm
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by xzibitusak »

Infinite Ankh would be dope. +1

User avatar
cfemen
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 702
Joined: Fri Feb 15, 2019 5:45 pm
Reputation: 658

Re: [Request] Spelunky 2

Post by cfemen »

Lord Blade wrote:
Thu Oct 01, 2020 12:23 am
Okay, can we PLEASE get an "always have Ankh" cheat? PLEASE?
I'm getting so sick of doing great and then getting randomly one hit killed by something I had no idea was coming (like a block falling from off screen).
Hey,

didn't find a way to enable the Ankh effect without have a real Ankh equipped.
tested a lots of stuff and even made a script that can add items to the player, but its kinda useless coz it needs a instance of an object thats in the world.

then i did a "semi ankh" ...

added this 2 scripts:

Set Level and Restart Current Level

Set Level does force the game to load a specific level,similary like the shortcuts in the camp.
if script is activ you have a dropdown menu to choose a level that will be loaded on next level change/load
you can activate it in the camp or if you are died or at the end of a level(there you see the level result)
(deactivate the script after level load)

Restart Current Level allows to restart the current level if you are died, but you will lose all your items.
activate the script on the gameover screen and press the Quick Restart button ingame.
(deactivate script after level is reloaded)

//

if someone wants a nuts experience then look into the [Debug] section and enable the ?Activate Chain On Next Level?...
...i really would like to see a Spelunky 2 chain run lets play on youtube :lol:

User avatar
Lord Blade
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 845
Joined: Thu Mar 09, 2017 7:52 am
Reputation: 57

Re: [Request] Spelunky 2

Post by Lord Blade »

Well, definitely appreciate the work you're putting in.

Basically the Ankh is needed because to get the real ending path, you need to do a lot of specific things, including collecting specific items to take with you along the way. So if you die and restart a level with your stuff... you're screwed.

chipsdonut
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Sun Oct 04, 2020 9:41 am
Reputation: 0

Re: [Request] Spelunky 2

Post by chipsdonut »

Is it possible to make the Jetpack, Hoverpack, Powerpack, Bomb Bag and Bomb Box to be invincible so fire or gun shots do not trigger them to explode?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider]