[Requests] Troubleshooter

Y

yhawkz

Expert Cheater
Joined
Mar 3, 2017
Messages
57
And watch out because the save file might be corrupted if you force close the game, i think the game still have bug with the save system. so becareful.
 
A

acecel

Expert Cheater
Joined
Apr 9, 2017
Messages
411
Thanks for the info, you can use https://sqlitebrowser.org/ (the mobile version) to edit theses files without having to install anything on your computer.

But i am still waiting/hoping for a real table with in-game cheats ^^
 
A

acecel

Expert Cheater
Joined
Apr 9, 2017
Messages
411
yhawkz said:
And watch out because the save file might be corrupted if you force close the game, i think the game still have bug with the save system. so becareful.
Yeah the game had a bug (infinite loop when i was entering the office) so i had to force-close the game, it broke my save completly.

The game crashed every time i tried to open the save, so i had to use a backup i made a few hours earlier ... i had just finished a mission i had trouble with :/

I suggest returning to title screen (to force the game to save) after each mission and make a complete backup of the save folder each time, so in the worst case you would only loose one mission of gameplay (which can still be 1+ hour)
 
Y

yhawkz

Expert Cheater
Joined
Mar 3, 2017
Messages
57
acecel said:
yhawkz said:
And watch out because the save file might be corrupted if you force close the game, i think the game still have bug with the save system. so becareful.
Yeah the game had a bug (infinite loop when i was entering the office) so i had to force-close the game, it broke my save completly.

The game crashed every time i tried to open the save, so i had to use a backup i made a few hours earlier ... i had just finished a mission i had trouble with :/

I suggest returning to title screen (to force the game to save) after each mission and make a complete backup of the save folder each time, so in the worst case you would only loose one mission of gameplay (which can still be 1+ hour)

IC bro, so you exit the game in the menu right?

already repeat for the 3rd time... and use the exit method, still corupt maybe because i change itemproperty too much. :p
 
A

acecel

Expert Cheater
Joined
Apr 9, 2017
Messages
411
yhawkz said:
acecel said:
yhawkz said:
And watch out because the save file might be corrupted if you force close the game, i think the game still have bug with the save system. so becareful.
Yeah the game had a bug (infinite loop when i was entering the office) so i had to force-close the game, it broke my save completly.

The game crashed every time i tried to open the save, so i had to use a backup i made a few hours earlier ... i had just finished a mission i had trouble with :/

I suggest returning to title screen (to force the game to save) after each mission and make a complete backup of the save folder each time, so in the worst case you would only loose one mission of gameplay (which can still be 1+ hour)

IC bro, so you exit the game in the menu right?

already repeat for the 3rd time... and use the exit method, still corupt maybe because i change itemproperty too much. :p
DId you find where items white properties are stored ? I know the blue properties are in ItemProperty, but i can't find the white one (thoses who are fixed per item type).
 
Y

yhawkz

Expert Cheater
Joined
Mar 3, 2017
Messages
57
Yeah, if the item doesn't have option you cant change it in item property. AFAIK white only have 2 option, green 3, blue 4, legend 5.

if you have completely items that dont have option you cant change the property.

in theory you can add item property by adding line in the table with right ID.

still the save game is crash every time i quit the game, not because i change the heck out of it. LOL

still waiting the company to sort it out.
 
A

acecel

Expert Cheater
Joined
Apr 9, 2017
Messages
411
About the game crashing when you load a save, i found a way to avoid it :
Load a save that your game accept (a copy of an old save),
Start the game, load the save
Then go back to title menu,
Then replace the save with the one you want to use,
Then load the save again in the game (without closing it), and voila it will always works :)

Edit : and delete the "cache client" file in Documents folder.
 
diablo2x

diablo2x

What is cheating?
Joined
Apr 28, 2020
Messages
2
About the problem of save crash,
Somebody in 3DM Forum said there's an anti-cheat system in the game,
It will check game.sav and UserCache.cache,
and make sure all the value(like exp,item,money) in these files are same.
If we edit any value in the game or edit it in game.sav,
the save file may be crash by the system...
But,it can be solved by deleting UserCache.cache
 
M

MatthewD

Cheater
Joined
Dec 26, 2019
Messages
27
diablo2x said:
About the problem of save crash,
Somebody in 3DM Forum said there's an anti-cheat system in the game,
It will check game.sav and log.sav and make sure all the value(like exp,item,money) in these files are same.
If we edit any value in the game or edit it in game.sav,
the save file may be crash by the system...
I kind of call BS and I say that because personally I noticed the error appearing only occasionally and after shutting down the game. And every time I replace it with a save folder that I "backed up" before I shut down the game, it always works and plays just fine.

So i'd say the game has issues(a bug), with closing the game
 
Y

yhawkz

Expert Cheater
Joined
Mar 3, 2017
Messages
57
acecel said:
About the game crashing when you load a save, i found a way to avoid it :
Load a save that your game accept (a copy of an old save),
Start the game, load the save
Then go back to title menu,
Then replace the save with the one you want to use,
Then load the save again in the game (without closing it), and voila it will always works :)

Edit : and delete the "cache client" file in Documents folder.
will try it bro :D :D :D
thanks

edit: It works bro :D :D
 
Y

yhawkz

Expert Cheater
Joined
Mar 3, 2017
Messages
57
MatthewD said:
diablo2x said:
About the problem of save crash,
Somebody in 3DM Forum said there's an anti-cheat system in the game,
It will check game.sav and log.sav and make sure all the value(like exp,item,money) in these files are same.
If we edit any value in the game or edit it in game.sav,
the save file may be crash by the system...
I kind of call BS and I say that because personally I noticed the error appearing only occasionally and after shutting down the game. And every time I replace it with a save folder that I "backed up" before I shut down the game, it always works and plays just fine.

So i'd say the game has issues(a bug), with closing the game
there's something wrong with offline save when you quit the game.
i try use my back up save (real tutorial mission) and edit some stuff.
and then try boot it up -> crash
so i use my other backup save (Doggie Tima Mission) -> crash
after 1 - 2 hour not playin the game. i try boot my backup save again (real tutorial mission) and it works.
so i think it's the bug in their quiting system
also after you quit the game, and you delete the 'saves' file immediately the game.sav still used by Troubleshooter_lsv.exe

thanks
 
X

XLordShadow45X

Noobzor
Joined
Apr 12, 2020
Messages
8
archiloque said:
You can easily edit your (offline) save with an sql editor. You don't even have to leave the game, just go back to the title.

Then you can pretty much do anything you want.

In the .sav file everything is pretty self-explanatory. I'd stick with the basics unless you know what you're doing :

- go to "browse data". The simple stuff : go to "roster", set the xp to whatever you want.

- in order to find other values, go to the "propertymaster" folders. For example, if you want to find the Fighter Class Xp, go to RosterPropertyMaster, find EnableJobs/Fighter/Exp and write down the "master index" value. For example let's say it's 322. Then go to the "RosterProperty" file, find MasterIndex 322, and it should show the value of the Fighter Class Xp for Irene. Change it to whatever you want.

- basically the "master" folders give you the number under which values are filed in the folders they relate to

- Money is under "company"

- Make a copy of your save before you do anything !
Hello there,

what SQL editor are you using and how do you edit the save in there?
I tried using DBeaver and can't get the file to open.

It is not usable and I can't find any useful information regarding this issue.
Could you tell us how you did the editing?

Thanks in advance!
 
A

archiloque

What is cheating?
Joined
Mar 28, 2020
Messages
4
There's no anti-cheat system for offline play, just a messy savegame system.

Here's how you avoid any problem : first, as people have said on this thread, always back up your save after every mission.

But then you might get to a point where you get a "files error" with all of your latest saves and can't load any of them.

That happened to me. Scary.

But that's ok though, because all you have to do is copy your last save, and then delete the content of the save folder, start a new game (you don't have to play, just skip the cutscenes and get to the point where you can go back to the main menu). Then while you are in the main menu (this is important, don't exit the game), alt tab, delete the contents of the save folder, and replace it with your save.

Then you can load your game without any error.

This should do the trick.

Of course this only works in offline mode.
 
A

archiloque

What is cheating?
Joined
Mar 28, 2020
Messages
4
acecel said:
About the game crashing when you load a save, i found a way to avoid it :
Load a save that your game accept (a copy of an old save),
Start the game, load the save
Then go back to title menu,
Then replace the save with the one you want to use,
Then load the save again in the game (without closing it), and voila it will always works :)

Edit : and delete the "cache client" file in Documents folder.

This, or, if the game won't accept any of your old saves, just start a new game, skip the cutscenes, exit to main menu as soon as you can, and replace the content of the save folder with your "buggy" save.

Very cool game by the way.
 
P

petrock107

Noobzor
Joined
Mar 20, 2020
Messages
8
I've figured out how to edit most things using too SQLite DB browser like exp,lvl, class lvl, items, money. But I cannot figure out how to edit masteries. I know they are located in the "companypropertymaster" section but I do not how to add masteries because there are many different types of entries and I think the in game mastery name is different from the save file mastery id. Does anyone have any tips?
 
Top