Warhammer 40,000 Mechanicus v1.3.7 Steam (GM and More) 2019-Nov-21

Recifense

Recifense

RCE Fanatics
Talents
Joined
Mar 2, 2017
Messages
1,215
Hi guys,

Here is my contribution for "Warhammer 40,000 Mechanicus" version 1.3.7. The table contains a script with the following features:
Code:
<i>
</i>===========================================
 Game Title    : Warhammer 40,000 Mechanicus
 Game Version  : 1.3.7
 Game Sponsor  : PF
 Process Name  : Mechanicus.exe
 Relevant Info : Unity Engine/64bits/TBS
 Script Version: 2.2
 CE Version    : 7.0
 Release date  : 21-Nov-2019
 Author        : Recifense
 History:
 18-Nov-2018: First Release (for version 1.0.5)
 21-Nov-2018: Added "Max Necron AP", "Max Awake per FM" and "Quick Kill" (s2.0)
 17-May-2019: Release for version 1.2.5 (s2.1)
 21-Nov-2019: Release for version 1.3.7 (s2.2)(CE70)
 Features:
 - God Mode                        [1]
  - Quick Kill                     [2] (new)(s2.0)
 - Minimum Resource                [3]
 - Maximum Necron Awake Prog       [4] (new)(s2.0)
 - Max Awake per finished Missions [5] (new)(s2.0)
 - Unlimited Tactical Points       [6]
 - Some Pointers
===========================================
[1] For human player's units;
[2] Enemy is killed (not destroyed) with one attack (if the attack gets through); 
[3] Minimum Value = 36800;
[4] The progress will not go over 98% (you can play more than 30 missions);
[5] All finished missions will have 3 as maximun awake level;(**) and (***)
[6] Tactital points will not decrease (*);
(*) The UI icons will be turned off (but the value will not decrease);
(**) Only enable it, when at the missions menu. Then have a look at the mission progress; 
(***) The change is permanent for next savegame;
===========================================
[USAGE]
 - Run CE 6.8 or greater;
 - Run the GAME;
 - Load game process "Mechanicus.exe" via CE;
 - Start or load a game;
 - Load this Table;
 - Activate the main script  by clicking on its box [X];
 - Now Activate the script of each cheat you want to use;
 - Go back to the game and have fun.
[NOTE]
 - Before closing the game, deactivate the MAIN SCRIPT or close CE.
===========================================
HOTKEYS:
- See each table entry
===========================================
[WARNING]
- This table is meant to be used in single player games.
===========================================
[INFO]
Tested on Win10 64bits
===========================================
[NOTE]
Big thanks to my PATRONS for providing the funds.
===========================================Have fun!
The features are DISABLED by default. For enabling any of them, just activate their scripts;

Note: The scripts use the CE command assert and will not load if it is incompatible with the running game version.

After downloading the table, copy it to the "My Cheat Table" folder.

It is for CE 6.8 or greater

IMPORTANT: Follow the steps described at [USAGE].

Cheers to All!


How to use this cheat table?
  1. Install Cheat Engine
  2. Double-click the .CT file in order to open it.
  3. Click the PC icon in Cheat Engine in order to select the game process.
  4. Keep the list.
  5. Activate the trainer options by checking boxes or setting values from 0 to 1
 

Attachments

xacegod

xacegod

Cheater
Joined
Apr 15, 2017
Messages
33
Thanks for the table.

You can search the tomb awakening by multiplying the counter in top left with 5 and adding green lines to it. So if it is 2 and 3 lines, that is 13... Hope you get it. At the end of mission just get it back to 0 (you start from 0), and no matter what you do you cant get less than 3 at the end of mission, but you can ensure that you never get above 3 points of global awakening, this way you may play 30 missions until it reaches 100% of global awakening.
 
D

DeathRolf

Noobzor
Joined
Mar 3, 2017
Messages
10
Thanks, much appreciated!
 
Kaedus

Kaedus

Expert Cheater
Joined
Aug 10, 2017
Messages
173
can you add instant cooldown abilities?
 
D

DNRom

What is cheating?
Joined
Nov 21, 2018
Messages
1
I'm following the USAGE instructions but for some reason the script won't activate. Is there a specific mode where I shouldn't activate it? Like during exploration? Because my save is in a map right before a boss.
 
Recifense

Recifense

RCE Fanatics
Talents
Joined
Mar 2, 2017
Messages
1,215
Hi guys,

The table for version 1.0.5 was updated. Please check at the first post.

3 more features were added: "Quick Kill", "Maximum Necron Awake Progress" and " Maximum Awake Level per Finished Missions (*)".

Cheers!
 
Hopit

Hopit

Expert Cheater
Joined
Mar 12, 2017
Messages
50
There's a new patch 1.0.6 and the table might need some updating
 
H

Haegr

Noobzor
Joined
Mar 5, 2017
Messages
12
I tried it, but I can not tick it in with Cheat Engine 6.8.1 . It simply does not activate.

Could you please fix the blackstone and the final 98% awakening one?
 
H

Haegr

Noobzor
Joined
Mar 5, 2017
Messages
12
Recifense said:
Hi guys,

The table for version 1.0.5 was updated. Please check at the first post.

3 more features were added: "Quick Kill", "Maximum Necron Awake Progress" and " Maximum Awake Level per Finished Missions (*)".

Cheers!
Is there any way to check if some parts of the current version work for the game?
 
Hopit

Hopit

Expert Cheater
Joined
Mar 12, 2017
Messages
50
Haegr said:
Is there any way to check if some parts of the current version work for the game?
Ye, you delete the parts of the script that check for game version
 
X

xtatuk

Noobzor
Joined
Jul 3, 2018
Messages
8
Confirmed! script seems to works for game version 1.0.6 if you remove game version check from script. At least until its updated!

I appreciate Recifense hard work!
 
T

Tassyr

What is cheating?
Joined
Nov 27, 2018
Messages
2
So I disabled this part of it:
Code:
// Check if script is compatible to this game version
// If false the script will not be loaded
//define(GDMD,Mechanicus.Data.Entities:EntityLife:Add+0000)
//define(MOMR,Mechanicus.ArkMechanicus.Config:ArkMechanicusConfig:get_ResourceDataOwned+000e)
//define(MOTP,Mechanicus.Dungeon.Blackbox.GameEffects:GameEffectNodePlayerTacticalPointSpend:Apply+0014)
//define(MONC,Mechanicus.Saves:SaveDataArkMechanicusStory:set_OverallNecronCountdown+0001)
//define(MCAL,Mechanicus.Dungeon.Data.Level:DungeonAwakeGauge:GetCurrentAlarmLevel+0001)

//assert(GDMD,55 48 8b ec 56 57 41 57 48 83 ec 08)
//assert(MOMR,48 8b 00 48 8b 40 68 48 8b 40 18 48 63 40 10)
//assert(MOTP,48 63 48 58 48 63 56 18 2B CA 89 48 58)
//assert(MONC,48 8b ec 57 48 83 ec 08 48 8b f9 48 89 55 f0)
//assert(MCAL,48 8b ec 56 48 83 ec 08 48 8b f1 48 63 56 10)
And it does RUN- but it seems that something is super broken. I accidentally had god mode on after testing it and it totally broke the game going into the missions pane after the summary. Reloading a save without it on seemed to work.

Then I tried the minimum resources bit, and instead of working (the values on blackstone didn't seem to change) it crashed when I went to upgrade a character.

Did I do something seriously wrong?
 
Hopit

Hopit

Expert Cheater
Joined
Mar 12, 2017
Messages
50
Tassyr said:
So I disabled this part of it:
Code:
// Check if script is compatible to this game version
// If false the script will not be loaded
//define(GDMD,Mechanicus.Data.Entities:EntityLife:Add+0000)
//define(MOMR,Mechanicus.ArkMechanicus.Config:ArkMechanicusConfig:get_ResourceDataOwned+000e)
//define(MOTP,Mechanicus.Dungeon.Blackbox.GameEffects:GameEffectNodePlayerTacticalPointSpend:Apply+0014)
//define(MONC,Mechanicus.Saves:SaveDataArkMechanicusStory:set_OverallNecronCountdown+0001)
//define(MCAL,Mechanicus.Dungeon.Data.Level:DungeonAwakeGauge:GetCurrentAlarmLevel+0001)

//assert(GDMD,55 48 8b ec 56 57 41 57 48 83 ec 08)
//assert(MOMR,48 8b 00 48 8b 40 68 48 8b 40 18 48 63 40 10)
//assert(MOTP,48 63 48 58 48 63 56 18 2B CA 89 48 58)
//assert(MONC,48 8b ec 57 48 83 ec 08 48 8b f9 48 89 55 f0)
//assert(MCAL,48 8b ec 56 48 83 ec 08 48 8b f1 48 63 56 10)
And it does RUN- but it seems that something is super broken. I accidentally had god mode on after testing it and it totally broke the game going into the missions pane after the summary. Reloading a save without it on seemed to work.

Then I tried the minimum resources bit, and instead of working (the values on blackstone didn't seem to change) it crashed when I went to upgrade a character.

Did I do something seriously wrong?
Nope. It just means you need to wait for Recifense to update the table
 
Recifense

Recifense

RCE Fanatics
Talents
Joined
Mar 2, 2017
Messages
1,215
Hi guys,

I will check that.

Cheers!
 
Recifense

Recifense

RCE Fanatics
Talents
Joined
Mar 2, 2017
Messages
1,215
Recifense said:
Hi guys,

I will check that.

Cheers!
I was not able to reproduce the issue.

Cheers!
 
Top