Frostpunk

A

Aron

Cheater
Joined
Mar 9, 2017
Messages
29
The resource pointers are working but it seems the table buggs the game a little bit. If I use the table I cant see the gas risk on the buildings and the second tree of workers/engineers cant be opened. And it would be great, if the new table can also enable the new ressources from the dlc.
 
Csimbi

Csimbi

RCE Fanatics
Talents
Joined
Apr 29, 2017
Messages
393
The game itself seemed buggy last time I checked with.
Blinking screen -> headaches
 
Z

zolambarkudak

What is cheating?
Joined
Oct 3, 2017
Messages
1
Aron said:
The resource pointers are working but it seems the table buggs the game a little bit. If I use the table I cant see the gas risk on the buildings and the second tree of workers/engineers cant be opened. And it would be great, if the new table can also enable the new ressources from the dlc.
You are not supposed to finish up that construction that fast you are missing trigger points for the stuff you are asking. Don't use insant build. You are playing it too fast which bugs the game's own script. Those trees are timed. Cheat works fine.
 
Tropoebus

Tropoebus

What is cheating?
Joined
Feb 4, 2020
Messages
1
There are any table that works on the Windows Store/Xbox Game Pass for PC version?
 
D

Darth Duane

What is cheating?
Joined
Feb 25, 2020
Messages
1
I would also love a Windows store/Game pass PC compatible version.
 
M

marking

Noobzor
Joined
May 16, 2019
Messages
5
Just made a custom cheat for current latest steam version that sets all resources to max storage size. Do note that it only triggers to max when a resource increases/decreases. Recommend turning it off as soon as you got the resources you needed.
Not really well tested, but worked for me.
 

Attachments

SuperFrog

SuperFrog

Cheater
Joined
Apr 19, 2017
Messages
49
Anyone can add more options to table, please?
 
M

miraikolus

Cheater
Joined
Jan 4, 2019
Messages
47
Csimbi said:
The game itself seemed buggy last time I checked with.
Blinking screen -> headaches
That happened to me too. Turned out it was the audio driver (this mod to be exact). You can also check with f.e. https://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
zolambarkudak said:
You are not supposed to finish up that construction that fast you are missing trigger points for the stuff you are asking. Don't use insant build. You are playing it too fast which bugs the game's own script. Those trees are timed. Cheat works fine.
Wrong. There is an official post on that here: https://www.reddit.com/r/Frostpunk/...autumn_request_help_identifying_no_labor_law/
And the reason is the resource table that does set min values. And I did check - it's EXACTLY 3 Structural Profiles. I didn't test now if it would work if you disable the wood cheat, because I did my own version that does work. (EDIT: The instruction used for buildings does not effect those mission builds, that's obv. another. But since I was already 24 days ahead of expected finish with the generator cheating that too .... would be too much /EDIT).
SuperFrog said:
Anyone can add more options to table, please?
You're welcome.

I believe options explain themselves. Just there are 2 fast research options, only 1 is needed, did the other first but the orange one is ... faster, so i just kept both. There are new options for instant laws and telegraph (logistic limit). Note on resources: I believe "wont decrease" is enough for most cases - a more natural experience. But if you're not in first mission (where 1.4 table skips some missions too, but not game breaking as in dlc) and need some wood or steel for research f.e. that I believe is safe (but def. not with new resources like dlc above). Have fun and report any problems if you may run into.

EDIT: Another nice effect is that with "wont decrease" you can build s.t. (which won't cost resources) and then sell it (which will ADD additional resources). So no need to Alt/Tab.

v1.5.1-2: Added food ratio (should be Standard+Heartly Meal, if ratio higher it will use raw food, and if ppl eat that they get easily sick! Never did try lower, might crash game).
 

Attachments

  • Frostpunk 1.5.1.CT

    Fixed small bug due to renaming, pls re-dl if you did ~1h after orig. post

    54.5 KB Views: 293
  • Frostpunk 1.5.1 v2.CT

    Added food ratio, some code cleanup, tested steam

    56.1 KB Views: 362
Csimbi

Csimbi

RCE Fanatics
Talents
Joined
Apr 29, 2017
Messages
393
miraikolus said:
Csimbi said:
The game itself seemed buggy last time I checked with.
Blinking screen -> headaches
That happened to me too. Turned out it was the audio driver (this mod to be exact). You can also check with f.e. https://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
I have a Creative SB Z - not a Realtek.
 
M

miraikolus

Cheater
Joined
Jan 4, 2019
Messages
47
And? It's a 7 1/2 year old card. But anyway. There had been reports with different sound card drivers that produce that problem. It seems it was introduced with some windows version. It doesn't happen in every constellation but if it does happen at your setup .... It's also just during loading scenes (but including any cutscenes) so if that's enough .... But yeah, hopefully (still) being worked on.
 
M

myrddin

Novice Cheater
Joined
Mar 4, 2017
Messages
16
Does Anyone have a working cheat for the CODEX Version of the game? The one linked above crashes the game as soon as I try to activate the first option
 
M

miraikolus

Cheater
Joined
Jan 4, 2019
Messages
47
myrddin said:
CODEX Version of the game? The one linked above crashes the game as soon as I try to activate the first option
I did try it now and it worked flawlessly with 1.5.0/1. Seeing how last table had been reported to work with steam it does not wonder. Seems to be a problem at your setup. Did you install all redists? Which hardware do run it on? Did you wait a bit on activation as on each CE startup any activation does take a bit time here too. The table (first group) does provide up to 21 pointers and it is a bit demanding game while it is known that CE pointers can be CPU intensive (though usually with several hundred entries, but with low HW ..... maybe), did you also try one of the other options? Latest CE? OS?

@all another small update above, nothing rly essential (though 1 fix on disabling, and added food ratio as it should be there when you can edit the other food options)
 
M

myrddin

Novice Cheater
Joined
Mar 4, 2017
Messages
16
miraikolus said:
myrddin said:
CODEX Version of the game? The one linked above crashes the game as soon as I try to activate the first option
I did try it now and it worked flawlessly with 1.5.0/1. Seeing how last table had been reported to work with steam it does not wonder. Seems to be a problem at your setup. Did you install all redists? Which hardware do run it on? Did you wait a bit on activation as on each CE startup any activation does take a bit time here too. The table (first group) does provide up to 21 pointers and it is a bit demanding game while it is known that CE pointers can be CPU intensive (though usually with several hundred entries, but with low HW ..... maybe), did you also try one of the other options? Latest CE? OS?

@all another small update above, nothing rly essential (though 1 fix on disabling, and added food ratio as it should be there when you can edit the other food options)
Hello, my PC is not the Problem, it runs flawless with 32Gb Ram, RTX2060... it is a Lenovo y540 Laptop. All other games work nice, and I have been using Cheatengine since the start :) I am running latest Cheat Engine as well as latest Game, but as a CODEX Version. I think it is a patched version of the game.

First Option crashes the game, Fast build does as well.

I think the issue is that I am using the Codex version and not the steam one. the game is patched after all. The other table above by MArking works nice. No fastbuild or Generator Stress Fix and no Fast Research though.

Appreciate that you took the time to reply and to fix the code. Thank You :)
 
M

miraikolus

Cheater
Joined
Jan 4, 2019
Messages
47
myrddin said:
issue is that I am using the Codex version and not the steam one
No, what I did mean with "did try it now" is that I did test the CODEX version (1.5.0 and 1.5.1). So it should not be that version of the game. Thinking of hardware .... which should be way enough it get's rly strange. My PC is is a bit older but ~ on same lvl, well CPU prob. even lower.

But since I can't reproduce it, I can just imagine it's something on your side. Something went wrong on game installation, or as I wrote missing redists (always install, even if you have installed that before - sometimes it will update files not included in prev. redists), may some software interfering (some tuneups, game tools, didn't test msi afterburner f.e., some antivir, ....), maybe something driver related (seeing how drivers affect the game - check my note to Csimbi), .... it shouldn't be hardware maybe except faulty memory, but for it to happen always with the same scripts ... imho not possible because of dynamic allocation (aslr).

The first (Resources) script is by far the most complex of them but still - adds only 14-34 instructions (depending what goes through loop) to cycle. Then again it basically does provide access to pointers only (+easier way to add value to several at once). If you're not in ... super hurry "Resources wont decrease" will be way enough (and wont provide the chance to skip mission triggers - check my reply to zolambarkudak). The only important thing you do need fast is the cookhouse.

Fast build ... interesting. That one I would not expect to force a crash. Does have same structure as Fast Research, a simple write to an address. And as I wrote none of the game versions force a crash here. Could you do 2 tests: Without enabling the option but attached process, could you change "Value Type" to "Array of bytes", untick "Writeable" and scan for "F3 41 0F 10 48 ?? E8 ???????? B2", does it find more or less than 1 address? (if more, could you additionally click on each, Ctrl+D and upload screens of each.) Also did you check Csimbi's table and does his aobBuildingWorkCalc (1.4.0 gog) script work for you (diff. hook/solution)?
 
Top