Farm Together

fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
silverbody said:
Been testing and trying to get the "Fast House Building" code to work but after finding the address to time remaining. I noticed when the code was enabled it just pauses the timer on the house. When disabled the timer would start counting up again. Here is a link to memory view with the code enabled/disabled. Although I doubt the images will help much. I'm not sure how to get it working.
Script Disabled
Script Enabled

Also, I had to fix the 'NoWaitingTime (Ponds Contents)' code it was pointed at the wrong address on my system. I pointed it at correct address and it's working just fine now.

[ENABLE]
Logic.Farm.Contents:pondContents:Tick+76+1:
db 46
//0F 46 C8
//cmovbe ecx,eax

[DISABLE]
Logic.Farm.Contents:pondContents:Tick+76+1:
db 47
//0F 47 C8
//cmova ecx,eax
Hi :)

Thank you for your feedback... and yes the images are more than helpful. If you carefully take a look at my script, it is pointing to Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+79 which, if I take a look at that code in my system, looks like that: Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+79 - 41 8B 8C 24 FC000000 - mov ecx,[r12+000000FC]

Now if we take a look at the code in your system, these array of bytes + opcode are here: Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+80

So, to make the script properly working on your system, change 57 (line 3) into 5E, that should be all. :)
 
P

paroxysm

What is cheating?
Joined
Feb 13, 2019
Messages
3
hello everyone

this is a really stupid question but
i'm new to cheat engine and i am unable to open/activate the table??
i downloaded the most updated table, opened it, and opened the farm together process
but instead of showing all the commands and stuff it just says "active table" or something
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
paroxysm said:
but instead of showing all the commands and stuff it just says "active table" or something
Hello! :)

What's happening when you click on that "Active Cheat Table" square?
 
P

paroxysm

What is cheating?
Joined
Feb 13, 2019
Messages
3
OH im sorry i just wasn't clicking on the box
well thank you this is great

sometimes when i click a box (for example no xp unlock) to activate something, when i open farm together the screen is blurry and the game crashes
 
orangemonday

orangemonday

Noobzor
Joined
Sep 3, 2018
Messages
7
silverbody said:
Been testing and trying to get the "Fast House Building" code to work but after finding the address to time remaining. I noticed when the code was enabled it just pauses the timer on the house. When disabled the timer would start counting up again. Here is a link to memory view with the code enabled/disabled. Although I doubt the images will help much. I'm not sure how to get it working.
Script Disabled
Script Enabled

Also, I had to fix the 'NoWaitingTime (Ponds Contents)' code it was pointed at the wrong address on my system. I pointed it at correct address and it's working just fine now.

[ENABLE]
Logic.Farm.Contents:pondContents:Tick+76+1:
db 46
//0F 46 C8
//cmovbe ecx,eax

[DISABLE]
Logic.Farm.Contents:pondContents:Tick+76+1:
db 47
//0F 47 C8
//cmova ecx,eax
Gasp* How to find that time address? Sorry, not familiar with CE at all.
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
Minor fixes to support Update 25 64bit ONLY!!!
CT Update 23 32bit works fine with Update 25 32bit.
 
T

tntdude

What is cheating?
Joined
Mar 10, 2019
Messages
1
has anyone been able to get this to work correctly with the latest update 28 (March 8, 2019)?

i'm most interested in being able to change the weather
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
Minor fixes to support Update 28 64bit ONLY!!!
Minor fixes to support Update 28 32bit ONLY!!!
 
dulciana

dulciana

What is cheating?
Joined
Mar 10, 2019
Messages
2
Great cheat engine - been using it with no issues . However; I can't change the amount of tickets I own. Gems, medals and money works perfectly! Just unsure why tickets don't.
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
dulciana said:
Great cheat engine - been using it with no issues . However; I can't change the amount of tickets I own. Gems, medals and money works perfectly! Just unsure why tickets don't.
Put the value you want then go to harvest something and the value will change.
 
dulciana

dulciana

What is cheating?
Joined
Mar 10, 2019
Messages
2
fantomas said:
dulciana said:
Great cheat engine - been using it with no issues . However; I can't change the amount of tickets I own. Gems, medals and money works perfectly! Just unsure why tickets don't.
Put the value you want then go to harvest something and the value will change.
I'm aware of that as the other values change (as said, gems, medals and money works). However, tickets do not. I'm aware how to change the values, but tickets are not reflecting the change in game.
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
dulciana said:
I'm aware of that as the other values change (as said, gems, medals and money works). However, tickets do not. I'm aware how to change the values, but tickets are not reflecting the change in game.
Ok, then I'm afraid to not be able to help you - I just checked (game + cheat table update 28) and it works as intended. :?
 
P

prickasso

What is cheating?
Joined
Mar 20, 2019
Messages
1
fast building is not working for me, and nobuyitemrequirements glitches out the store and freezes the game.
i went back on this forum to try to see if it was addressed, and couldn't quite figure out what was being given as an answer to what was the closest issue. I'm using steam, and also know nothing about coding in the least, but it was mentioned that for steam i might need to change something in these lines ( https://ibb.co/tQV5n9w ) to get fast building to work? But I don't know what or how to even change it.

for the store crash when nobuyitemrequirements is enabled it changes everything in the store to an image of the gas pump, labels it as costing $4000 - none of it is selectable, there are no preview images, and they all are given the same name. closing and attempting to reopen the store blurs out the screen and the game becomes unresponsive. ( https://ibb.co/72fyZ20 )

can someone please explain to me a way to fix this in the simplest terms possible? since i have no idea what i'm actually doing here
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
Minor fixes (Photo Mode) to support Update 30 64bit ONLY!!!
Minor fixes (Photo Mode) to support Update 30 32bit ONLY!!!


May not work properly for users playing the game under steam!!!
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
prickasso said:
fast building is not working for me, and nobuyitemrequirements glitches out the store and freezes the game.
i went back on this forum to try to see if it was addressed, and couldn't quite figure out what was being given as an answer to what was the closest issue. I'm using steam, and also know nothing about coding in the least, but it was mentioned that for steam i might need to change something in these lines ( https://ibb.co/tQV5n9w ) to get fast building to work? But I don't know what or how to even change it.

for the store crash when nobuyitemrequirements is enabled it changes everything in the store to an image of the gas pump, labels it as costing $4000 - none of it is selectable, there are no preview images, and they all are given the same name. closing and attempting to reopen the store blurs out the screen and the game becomes unresponsive. ( https://ibb.co/72fyZ20 )

can someone please explain to me a way to fix this in the simplest terms possible? since i have no idea what i'm actually doing here
Hi :)

You have many indications on previous page - Just have to take your time and read. ;)
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
Minor fixes [Fast Tree Harvest & NoWaitingTimeElapsing (Farmhand)] to support Update 31 Hotfix1 64bit ONLY!!!
Minor fixes [Fast Tree Harvest & NoWaitingTimeElapsing (Farmhand)] to support Update 31 Hotfix1 32bit ONLY!!!
 
orangemonday

orangemonday

Noobzor
Joined
Sep 3, 2018
Messages
7
fantomas said:
Hi :)

Thank you for your feedback... and yes the images are more than helpful. If you carefully take a look at my script, it is pointing to Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+79 which, if I take a look at that code in my system, looks like that: Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+79 - 41 8B 8C 24 FC000000 - mov ecx,[r12+000000FC]

Now if we take a look at the code in your system, these array of bytes + opcode are here: Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+80

So, to make the script properly working on your system, change 57 (line 3) into 5E, that should be all. :)
Yess, this works for me! Thank you thank you!
 
H

hotroxy777

Novice Cheater
Joined
Jun 16, 2018
Messages
15
fantomas said:
Open Memory view (in CE) -> Address (subtab) -> right click on an address -> go to address and copy/past this Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+20 (probably it will be something else than +20 for you)

Check if you find something like je Logic.Farm.Buildings:HouseBuilding:Tick+79, it should be close to an opcode like mov eax,[rdi+??]

?? means the offset, like 70 in my code.

The goal is to compare the code in my script(s) with that one in your game and edit it.
I'm trying to figure your instructions but I can't even open this address. When I'm clicking on Memory Viewer tab I'm getting all the codes/addresses related to FarmTogether.exe nothing else. I'm a complete noob but any help would be appreciated. Thanks

EDIT: OK, nevermind. Sometimes lack of help is the best help. I followed your posts and got it working.
 
Ash

Ash

Cheater
Joined
Nov 4, 2017
Messages
33
Hey there

Any idea how to get the fast building to work? I have the latest cheat engine version, so that's ruled out. It refuses to work for me.
Other scripts work fine, just this fast building one seems to break all other cheats as well
 
fantomas

fantomas

Expert Cheater
Table Maker
Joined
Mar 25, 2017
Messages
1,289
Ash said:
Hey there

Any idea how to get the fast building to work? I have the latest cheat engine version, so that's ruled out. It refuses to work for me.
Other scripts work fine, just this fast building one seems to break all other cheats as well
Hi :)

I'll post here Cake-san's post that explains well how works my cheat table, as the game is using mono.
Cake-san said:
Since the game is using mono and mono is using JIT (Just in time) compilation. The game might generate code differently on different system to optimize performance,eg:(amd vs intel cpu) . So, if table maker updated their table to the latest steam version and you're still can't use that table, then your game is generating code differently than the table maker's game, which us table maker can't do much because we don't have the same system as you.
That's meaning if a script does not work on your system, as already discussed, you'll have to check it on your own. :(
 
Top