Dark Souls 2 SotFS

Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
LovelyLudwig said:
is there an option to buff unbuffable weapons?
sorry for not responding for a long time, i'm quite dead here and i've uninstalled DS II for other things so i might not be helpful enough for all your problems, but i'll answer whatever i can to help.
As Far as i remember, No
you can edit the weapon stats so you don't need to buff it, ex:make chaos blade do dark and lightning damage (strongest attribute will shows effect when damaging the enemy)
if you want to see the beautiful effect of weapons buff, sorry i don't know how to

if you insist on finding a way i will give you a tip:
last time i played, i was messing up with missile editing and found some missile has a secondary effect of buffing the weapon with magic buff, i don't know if it can buff an unbuffable weapon or not.
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
wkow said:
Has anyone figured out how to change character's apperance advanced settings (like age, skin color, head shape etc) in latest version of SotFS?

All CT tables, which I tried didn't work. Has it ever worked properly with some older versions? The adress for changing the value is correct, but when I edit it, it reverts back to old value when I reload save game. My guess is, that value must be stored in some other place (most likely in different format since searching returns only one adress) and overwrites changed value when save is reloaded.

I thinks, that there is a way to edit those parameters, but I can't figure out how it works. I have found few things, that current CT tables do not offer (like playtime and death counter in Majula, removing of normally unremovable items from inventory), but no luck with advanced apperance change. :(

Any help would be appreciated. I'm trying to make SotFS save took from internet (right before 2nd journey) to match as close as possible to my old Dark Souls II save before 2nd journey.

PS. I'm not playing online if that matters.
sorry for not responding for a long time, i'm quite dead here and i've uninstalled DS II for other things so i might not be helpful enough for all your problems, but i'll answer whatever i can to help.

editing character's appearance can be buggy, sometimes it crash you game, if you manage to change it you need to either warp to different space, the problem is appearance was hard saved from the beginning of the game (you can't change our appearance again even after new game + right? only your gender)
same as weapon and armor stats, it only affect the address while you play thus it's temporary change, and it's not saved as it is not hard saved into the file
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Delirious17 said:
Can I change my journey 2 back to a journey 1? Trying the cheat-table for it doesn't seem to work. It shows I am at journey 2, but when I try to make it go to journey 1, it shows that I changed it, but the game still thinks it journey 2.
sorry for not responding for a long time, i'm quite dead here and i've uninstalled DS II for other things so i might not be helpful enough for all your problems, but i'll answer whatever i can to help.

as far as i remember, no
it can only change journey 2 onward, as forcibly change it back to journey 1 will break the game or the save as there are several things that only journey 1 can write to your save (ex:character appearance) even if it didn't break anything, some changed value won't be saved (ex:your character appearance won't save, even after talking with the hags)
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Lord Blade said:
Is there an option there somewhere for torch duration?
sorry for not responding for a long time, i'm quite dead here and i've uninstalled DS II for other things so i might not be helpful enough for all your problems, but i'll answer whatever i can to help.

I kinda forgot about it, i think there's a multiplier for torch duration like the one for jump multiplier
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Alucard said:
I want to edit an attacks structure and add a bullet to some other attacks, but can't find the address for the attacks. How do i find one attacks address or if someone could link me to a list of the attacks id. (Helpers and misc- Attack motion editor)
every attack motion has it's own address, to edit each move is kinda troublesome (yeah, i always used it and it always eats up to 10 minutes for my greatsword to have better swing speed and shoot out chaos orb)
open advanced options>>move (forgot which one, definitely not bullet)>>find out what this code accesses
then swing your weapon, it will be recorded, copy the address to helper>>Wep atk Motion Param Helper>>Adress value>>open
the troublesome part is you need to do this for every swing you want it to take effect
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
unkemptpickles said:
The "Overall 1" & "Overall 2" options don't work at all, is anybody still updating this table?
sorry for not responding for a long time, i'm quite dead here and i've uninstalled DS II for other things so i might not be helpful enough for all your problems, but i'll answer whatever i can to help.

no, it's not updated anymore since 17/06/2017
 
L

LovelyLudwig

Noobzor
Joined
Apr 19, 2017
Messages
7
Reaction score
0
so when i drop swap items that have durability, so say i swap in a longsword or armor piece or ring or something, it will always have -1 durability, be unfixable, and "break" whenever I rest at a bonfire, and weapons will have no base damage, any reason or way to fix?

edit: nvm found a fix literally 10 minutes later, for anyone getting the same issue you have to use the "highlighted item" helper and highlight said equipment and change "Broken?" to no and its durability to whatever max durability the weapon has.
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
LovelyLudwig said:
so when i drop swap items that have durability, so say i swap in a longsword or armor piece or ring or something, it will always have -1 durability, be unfixable, and "break" whenever I rest at a bonfire, and weapons will have no base damage, any reason or way to fix?

edit: nvm found a fix literally 10 minutes later, for anyone getting the same issue you have to use the "highlighted item" helper and highlight said equipment and change "Broken?" to no and its durability to whatever max durability the weapon has.
1. Drop swap items broken items, well i don't know how or why this happened to be honest, but i found that swapping weapons with weapons, gauntlets with gauntlets didn't make things broken or unusable
When doing Drop Swap items i have made an unspoken rule to myself, every item swapped need to be one of it's kind ( weapon swapped with weapon, armor swapped with armor, usable swapped with usable)

2. Yes that's another way to fix the problem, using Item Mod>> highlighted item you can change the broken status
 
R

Redeemer

What is cheating?
Joined
Nov 1, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Hey ZoanChrome!! Sorry to bug you, but I got a real pressing question about the CheatEngine Table... How do you respawn Bosses??

I used Respawn all Enemies under Scripts, and while it does work, it didn't respawn Fume Knight or Sir Alonne in the DLC (Iron King); any way to help me out here?? Am I doing something wrong? Under World Flag there is no respawn boss or any of the some such... Help Plz!
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Redeemer said:
Hey ZoanChrome!! Sorry to bug you, but I got a real pressing question about the CheatEngine Table... How do you respawn Bosses??

I used Respawn all Enemies under Scripts, and while it does work, it didn't respawn Fume Knight or Sir Alonne in the DLC (Iron King); any way to help me out here?? Am I doing something wrong? Under World Flag there is no respawn boss or any of the some such... Help Plz!
First, did you screw something up? or just want to fight the boss again?

Too bad, it's just for regular enemy not boss ( at least that's what it does to me, accidentally killed a boss from out of the fog room, the boss didn't spawn anymore and stuck in the fog room), or it's just me that too lazy to try and fix it

Still, i think you have some options that hopefully will fix this problem:
1. try warping to another bonfire and came back to the nearest bonfire
2. try warping to another bonfire and reload the game then came back to the nearest bonfire
3. try warping to another bonfire and reload the game then came back to the nearest bonfire with respawn all enemies scripts activated

Atvaark guide in github used to say that if some world/npc scripts didn't work you need to get out of that area, activate scripts then get back

Warning: Even if the method works you will respawn not just the boss you want but possibly all boss you already defeated and may be causing bugs to other things (double keys, invisible barrier in front of area entrance/elevator)
 
Mr. Alien

Mr. Alien

Cheater
Joined
Jul 8, 2019
Messages
32
Reaction score
0
Question. How do you edit your armor values? I can edit weapons just fine with the helper but armors?
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Re:

Mr. Alien said:
Question. How do you edit your armor values? I can edit weapons just fine with the helper but armors?
Sadly no, There's no way to edit armor in this table as far as i know, sorry
 
Mr. Alien

Mr. Alien

Cheater
Joined
Jul 8, 2019
Messages
32
Reaction score
0
Re: Re:

ZoanChrome said:
Mr. Alien said:
Question. How do you edit your armor values? I can edit weapons just fine with the helper but armors?
Sadly no, There's no way to edit armor in this table as far as i know, sorry
Well, that's unfortunate. :(
 
Mr. Alien

Mr. Alien

Cheater
Joined
Jul 8, 2019
Messages
32
Reaction score
0
Oh yeah, how do you unhollow yourself? Can't find the option.
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Re:

Mr. Alien said:
Oh yeah, how do you unhollow yourself? Can't find the option.
I think there were several ways but I remember using this (a lot..)
Player>>Statistics>>Hollow Stage
change hollow stage to 0 or -1? (sorry, I forgot the value)

if it doesn't work, use Prevent Hollowing scripts next time before you die
 
Mr. Alien

Mr. Alien

Cheater
Joined
Jul 8, 2019
Messages
32
Reaction score
0
Re: Re:

ZoanChrome said:
Mr. Alien said:
Oh yeah, how do you unhollow yourself? Can't find the option.
I think there were several ways but I remember using this (a lot..)
Player>>Statistics>>Hollow Stage
change hollow stage to 0 or -1? (sorry, I forgot the value)

if it doesn't work, use Prevent Hollowing scripts next time before you die
Tried the Hollow Stage thing (it's Hollow LV on the most recent github table) and it doesn't work, unfortunately.

Wait, nevermind, it works, but you can't set it to -1 or else the game will crash on the next loading screen. And it only takes effect after a loading screen.

Thank God it didn't corrupt my save. Tried editing my stats beyond the 99 limit on DS3 and the game now just crashes every time it loads the save. :(
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Re: Re:

Mr. Alien said:
ZoanChrome said:
Mr. Alien said:
Oh yeah, how do you unhollow yourself? Can't find the option.
I think there were several ways but I remember using this (a lot..)
Player>>Statistics>>Hollow Stage
change hollow stage to 0 or -1? (sorry, I forgot the value)

if it doesn't work, use Prevent Hollowing scripts next time before you die
Tried the Hollow Stage thing (it's Hollow LV on the most recent github table) and it doesn't work, unfortunately.

Wait, nevermind, it works, but you can't set it to -1 or else the game will crash on the next loading screen. And it only takes effect after a loading screen.

Thank God it didn't corrupt my save. Tried editing my stats beyond the 99 limit on DS3 and the game now just crashes every time it loads the save. :(
Yeah sorry about -1 things, It's been along time and I don't have the game anymore, hell all I had left is just the table
Good thing it doesn't break your save, I have never get corrupted saves or crash on loading saves, no matter how many times I crashed the game,
Though it doesn't corrupted your save doesn't mean you can be reckless (like me), I got some bugs and glitches caused by using cheats at the wrong place and that's one of two reason I uninstalled DS2
I had to play all the way from beginning since I accidentally kill an npc (the one inside a dark ruin selling this rare weapon), I tried to revive him using this table but no matter how many times I reload the save, teleport to other place while the cheat still on, he never came back to life (poor npc)
then I activate the wrong cheats (something that make you hit all enemies even beyond walls) in lava area and killed the boss beyond fog door without entering it, then there's no boss to fight when I entered the fog door, I can't progress anymore even if there's a way, it's all messed up
second time, I need to activate no clip everytime before I take an elevator, because there's some kind of invisible wall in front of elevator steps

But yeah having stats beyond the limit can potentially render the save 'un-loadable' as the game can't measure the stats calculations anymore (if DS3 has save editor, you may have some chance to fix that save)
 
P

Pensive_WolF

What is cheating?
Joined
Oct 15, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Hi guys, I'm very new to using Cheat Engine, I've very sparsely used it on maybe one or two other games years ago, like on borderlands just so I could run a bit faster.(god do you move slow in those games!)

I start Dark Souls 2 and load my save game in offline mode.

then I double click the Dark souls 2 Cheat Table, and Open the Dark Souls 2 Process.

at this point a number of boxes shows up in the bottom area;
[ ]Enable
[ ]Reset
[ ]Forlorn GS
[ ]Black robe
[ ]Elite Knight Gauntet
[ ]Elite Knight Boots
[ ]Blue seal ring
[ ]Blue Longsword
[ ]Uchigatana
[ ]No Effect

but nothing happens when I click or double click the Enable box to open the scripts. What am I doing wrong?

Please help.

I just beat Dark Souls 1 for the first time and the only reason I want to use cheat engine at all is because I find the new very low weapon durability and losing max HP on death to be very punishing, and am hoping to adjust those to factors with CE.
 
Z

ZoanChrome

Expert Cheater
Joined
Mar 8, 2017
Messages
85
Reaction score
21
Pensive_WolF said:
Hi guys, I'm very new to using Cheat Engine, I've very sparsely used it on maybe one or two other games years ago, like on borderlands just so I could run a bit faster.(god do you move slow in those games!)

I start Dark Souls 2 and load my save game in offline mode.

then I double click the Dark souls 2 Cheat Table, and Open the Dark Souls 2 Process.

at this point a number of boxes shows up in the bottom area;
[ ]Enable
[ ]Reset
[ ]Forlorn GS
[ ]Black robe
[ ]Elite Knight Gauntet
[ ]Elite Knight Boots
[ ]Blue seal ring
[ ]Blue Longsword
[ ]Uchigatana
[ ]No Effect

but nothing happens when I click or double click the Enable box to open the scripts. What am I doing wrong?

Please help.

I just beat Dark Souls 1 for the first time and the only reason I want to use cheat engine at all is because I find the new very low weapon durability and losing max HP on death to be very punishing, and am hoping to adjust those to factors with CE.
First and foremost, sorry for late reply
Second. What Dark Souls II you have? DarkSouls II or Dark Souls II Scholar of the First Sin?

This table is for DarkSouls II SotFS 1.0.2, as Dark Souls II version is (or was) 1.0.11
I used to enable 3 options (Query memory Region, Read/Write Process Memory, Open Process) in CE Extras Settings for playing with this table and I won't recommend enabling it as you have no plans on meddling with swing speed and projectiles properties
but if your system support DBVM, try enabling it
This table used to work with Legit or Pirated release of SotFS
 
Neverbliss

Neverbliss

Noobzor
Joined
May 6, 2018
Messages
14
Reaction score
0
Wasn't there a script so that enemies dropped every possible loot that they can have? I cannot find it. I'm trying to loot certain enemies out of their gears. Can someone help? Thanks in advance.
 
Top