Dragon Quest XI (Steam)

Upload your cheat tables here (No requests)
Post Reply
alexjet85
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Wed Apr 19, 2017 5:58 pm
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by alexjet85 » Sat Sep 08, 2018 8:23 am

@drummerIX Got a problem with item IDs, lots of them are just blank or one letter in the drop down list . Playing on french version of the game.

User avatar
cdtrico
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 133
Joined: Mon Apr 03, 2017 6:13 pm
Reputation: 7

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by cdtrico » Sat Sep 08, 2018 9:02 am

Nickd91 wrote:
Sat Sep 08, 2018 3:11 am
Twill wrote:
Sat Sep 08, 2018 2:40 am
On the newer updates, it wont let me past enable. any help?
That happens. Always make a backup of game exe's. Cheat tables normally only work for specific versions of the game. This one works for 1.0

Edit: I am mid-session, did the game receive an update?
The game didn't receive an update, older tables work for me as well, but newer ones don't.

Nickd91
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 59
Joined: Sat Mar 24, 2018 1:19 am
Reputation: 10

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Nickd91 » Sat Sep 08, 2018 10:01 am

cdtrico wrote:
Sat Sep 08, 2018 9:02 am
The game didn't receive an update, older tables work for me as well, but newer ones don't.
Ah, strange. Hate to ask but does the problem persist after a full restart of the pc? It might be because the games data is being loaded from cached memory instead of the HDD/SSD. If that is the case a restart will flush the memory. If you have something else that can free the standby memory without a restart, you could try that instead.

User avatar
cdtrico
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 133
Joined: Mon Apr 03, 2017 6:13 pm
Reputation: 7

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by cdtrico » Sat Sep 08, 2018 10:18 am

Nickd91 wrote:
Sat Sep 08, 2018 10:01 am
cdtrico wrote:
Sat Sep 08, 2018 9:02 am
The game didn't receive an update, older tables work for me as well, but newer ones don't.
Ah, strange. Hate to ask but does the problem persist after a full restart of the pc? It might be because the games data is being loaded from cached memory instead of the HDD/SSD. If that is the case a restart will flush the memory. If you have something else that can free the standby memory without a restart, you could try that instead.
Funny this fixed it, thanks!
I loaded the table and enabled it after loading in and it works!

Twill
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Sat Sep 08, 2018 2:39 am
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Twill » Sat Sep 08, 2018 2:28 pm

Nickd91 wrote:
Sat Sep 08, 2018 3:11 am
Twill wrote:
Sat Sep 08, 2018 2:40 am
On the newer updates, it wont let me past enable. any help?
That happens. Always make a backup of game exe's. Cheat tables normally only work for specific versions of the game. This one works for 1.0

Edit: I am mid-session, did the game receive an update?
i'm not sure if it updated.

DrummerIX
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 1159
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:15 pm
Reputation: 766

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by DrummerIX » Sat Sep 08, 2018 4:55 pm

Okay, after trying to find something for always steal for awhile, I came up with a Set Max Stat Above 999. I default it to 2000. Just hit the option in the pointers section to apply it, but you can also change it to a number that you want. After you do this, set Erik's deftness stat to 2000 and there you have always steal. Enjoy! It doesn't save, but if you change you Other stats, it should automatically update when you set the option again on loading a game.

Entis
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Mon May 08, 2017 3:50 pm
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Entis » Sat Sep 08, 2018 5:49 pm

alexjet85 wrote:
Sat Sep 08, 2018 8:23 am
@drummerIX Got a problem with item IDs, lots of them are just blank or one letter in the drop down list . Playing on french version of the game.
the problem is your game language you, you need to play it in english

DrummerIX
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 1159
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:15 pm
Reputation: 766

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by DrummerIX » Sat Sep 08, 2018 6:16 pm

Twill wrote:
Sat Sep 08, 2018 2:28 pm
Nickd91 wrote:
Sat Sep 08, 2018 3:11 am
Twill wrote:
Sat Sep 08, 2018 2:40 am
On the newer updates, it wont let me past enable. any help?
That happens. Always make a backup of game exe's. Cheat tables normally only work for specific versions of the game. This one works for 1.0

Edit: I am mid-session, did the game receive an update?
i'm not sure if it updated.
Try enabling after loading your save game and not at the main menu. It's getting Item ID's at runtime and may need to be in the game to get them.

DrummerIX
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 1159
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:15 pm
Reputation: 766

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by DrummerIX » Sat Sep 08, 2018 6:49 pm

I missed one spot for the Max Stat Cap Above 999 to show on all screens. I fixed it in EDIT 4.7.

Absolute
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Sat Sep 08, 2018 10:46 pm
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Absolute » Sat Sep 08, 2018 10:51 pm

Entis wrote:
Sat Sep 08, 2018 5:49 pm
alexjet85 wrote:
Sat Sep 08, 2018 8:23 am
@drummerIX Got a problem with item IDs, lots of them are just blank or one letter in the drop down list . Playing on french version of the game.
the problem is your game language you, you need to play it in english
Hi, it’s due to a lot of accents in our language

DrummerIX
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 1159
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:15 pm
Reputation: 766

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by DrummerIX » Sat Sep 08, 2018 11:09 pm

Absolute wrote:
Sat Sep 08, 2018 10:51 pm
Entis wrote:
Sat Sep 08, 2018 5:49 pm
alexjet85 wrote:
Sat Sep 08, 2018 8:23 am
@drummerIX Got a problem with item IDs, lots of them are just blank or one letter in the drop down list . Playing on french version of the game.
the problem is your game language you, you need to play it in english
Hi, it’s due to a lot of accents in our language
I don't have the french language, but you can try changing the following line in the Enable script if it's using Unicode strings.

Code: Select all

  ItemList[index+1] = string.format("%0.16X",ReadQword(StartAddress))..":"..readString(ReadPointer(StartAddress + 0x08)+0x15,50,false)
That last "false", change it to true like the following

Code: Select all

  ItemList[index+1] = string.format("%0.16X",ReadQword(StartAddress))..":"..readString(ReadPointer(StartAddress + 0x08)+0x15,50,true)
  

L@stAce
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 19
Joined: Sun Aug 06, 2017 3:22 am
Reputation: 5

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by L@stAce » Sat Sep 08, 2018 11:19 pm

I wanted to ask if someone could teach me the scripting to make a highlighted item pointer like in this table. I know the basics of finding addresses and pointers and I understand the idea behind scripts but the language escapes me.

Absolute
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Sat Sep 08, 2018 10:46 pm
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Absolute » Sat Sep 08, 2018 11:22 pm

DrummerIX wrote:
Sat Sep 08, 2018 11:09 pm
Absolute wrote:
Sat Sep 08, 2018 10:51 pm
Entis wrote:
Sat Sep 08, 2018 5:49 pm

the problem is your game language you, you need to play it in english
Hi, it’s due to a lot of accents in our language
I don't have the french language, but you can try changing the following line in the Enable script if it's using Unicode strings.

Code: Select all

  ItemList[index+1] = string.format("%0.16X",ReadQword(StartAddress))..":"..readString(ReadPointer(StartAddress + 0x08)+0x15,50,false)
That last "false", change it to true like the following

Code: Select all

  ItemList[index+1] = string.format("%0.16X",ReadQword(StartAddress))..":"..readString(ReadPointer(StartAddress + 0x08)+0x15,50,true)
  
Thanks, i’ll try !

Kyle_
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Mon Aug 27, 2018 3:59 pm
Reputation: 0

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by Kyle_ » Sun Sep 09, 2018 12:19 am

Thank you so much for the table!
How can I activate the draconian quest?
The values just show off.

DrummerIX
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 1159
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:15 pm
Reputation: 766

Re: Dragon Quest XI (Steam)

Post by DrummerIX » Sun Sep 09, 2018 12:33 am

Kyle_ wrote:
Sun Sep 09, 2018 12:19 am
Thank you so much for the table!
How can I activate the draconian quest?
The values just show off.
Change the value to On

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: djn70, gmod200155, KS212, Luke76bg, RogueWalrus