Two Point Hospital

Upload your cheat tables here (No requests)
Oidem
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 4
Joined: Thu Apr 13, 2017 12:05 pm
Reputation: 0

Re: Two Point Hospital

Post by Oidem » Sun Sep 02, 2018 9:08 pm

Console Backquote key is only working with an ENG layout for your keyboard on a QWERTZ keyboard with non ENG layout in windows it won't work.

User avatar
fantomas
Table Makers
Table Makers
Posts: 730
Joined: Sat Mar 25, 2017 7:13 pm
Reputation: 153

Re: Two Point Hospital

Post by fantomas » Sun Sep 02, 2018 10:06 pm

Oidem wrote:
Sun Sep 02, 2018 9:08 pm
Console Backquote key is only working with an ENG layout for your keyboard on a QWERTZ keyboard with non ENG layout in windows it won't work.
A simple google search about how to switch from azerty to qwerty and it's done. :)

Alt_Left+Shift_Left

User avatar
koderkrazy
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 252
Joined: Sun Jun 17, 2018 2:14 pm
Reputation: 165

Re: Two Point Hospital

Post by koderkrazy » Mon Sep 03, 2018 1:57 am

Oidem wrote:
Sun Sep 02, 2018 9:08 pm
Console Backquote key is only working with an ENG layout for your keyboard on a QWERTZ keyboard with non ENG layout in windows it won't work.
Whatever key that sends code 96(decimal, 60 Hexadecimal) on your keyboard should work.

User avatar
TheyCallMeTim13
Administration
Administration
Posts: 1178
Joined: Fri Mar 03, 2017 12:31 am
Reputation: 231
Contact:

Re: Two Point Hospital

Post by TheyCallMeTim13 » Mon Sep 03, 2018 7:54 am

I Know the "Tilde" virtual key code (VK_OEM3) is 0xC0.
This (Lua code) should work on a US keyboard: doKeyPress(VK_OEM3)
And this might work on non-US keyboards with koderkrazy's tip, if it's the right virtual key code: doKeyPress(96) (might be a Char code).

Anglican
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 58
Joined: Tue Mar 14, 2017 9:23 am
Reputation: 6

Re: Two Point Hospital

Post by Anglican » Mon Sep 03, 2018 8:05 am

Is it possible to edit training time and experience for staff?

User avatar
koderkrazy
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 252
Joined: Sun Jun 17, 2018 2:14 pm
Reputation: 165

Re: Two Point Hospital

Post by koderkrazy » Mon Sep 03, 2018 9:16 am

Anglican wrote:
Mon Sep 03, 2018 8:05 am
Is it possible to edit training time and experience for staff?
You can directly add qualifications to staff, without training:
E.g. select nurse and keep mouse pointer on nurse, then bring up console backquote.
Then type these:
AssignQualification mechanics
AssignQualification emotional intelligence

lekkimsm2500
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 23
Joined: Mon Mar 20, 2017 8:51 pm
Reputation: 0

Re: Two Point Hospital

Post by lekkimsm2500 » Mon Sep 03, 2018 11:59 am

koderkrazy wrote:
Mon Sep 03, 2018 9:16 am
Anglican wrote:
Mon Sep 03, 2018 8:05 am
Is it possible to edit training time and experience for staff?
You can directly add qualifications to staff, without training:
E.g. select nurse and keep mouse pointer on nurse, then bring up console backquote.
Then type these:
AssignQualification mechanics
AssignQualification emotional intelligence
Is it listed somewhere of what all qualifications are called?

Pez
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 1:52 pm
Reputation: 1

Re: Two Point Hospital

Post by Pez » Mon Sep 03, 2018 2:25 pm

lekkimsm2500 wrote:
Mon Sep 03, 2018 11:59 am
koderkrazy wrote:
Mon Sep 03, 2018 9:16 am
Anglican wrote:
Mon Sep 03, 2018 8:05 am
Is it possible to edit training time and experience for staff?
You can directly add qualifications to staff, without training:
E.g. select nurse and keep mouse pointer on nurse, then bring up console backquote.
Then type these:
AssignQualification mechanics
AssignQualification emotional intelligence
Is it listed somewhere of what all qualifications are called?
If you type Help, you can scroll up and see the entire list. Otherwise, you can use the list on the Wikia (http://two-point-hospital.wikia.com/wiki/Staff_Training). Just remember that certain qualifications only have 1 level (that just allow the room to be utilized).

I found the best thing to do is buy someone, clear their traits and qualifications, then add what you want. Then make that person specific to the job you need them for.

Junkers80
Cheater
Cheater
Posts: 26
Joined: Mon Sep 03, 2018 2:45 pm
Reputation: 3

Re: Two Point Hospital

Post by Junkers80 » Mon Sep 03, 2018 3:02 pm

To koderkrazy: Is it possible to make the console window smaller? At the moment, it takes up 70% of the screen. If it could just take up a few lines at the top or bottom, that'd be awesome.

A few interesting and useful console commands:

closehospital - Closes the hospital so you may build without patients arriving.
openhospital - Reopens hospital.
upgradeitem - Upgrades, by one level, the equipment your cursor is placed over.
setmaintenancelevelfull- Fully repairs the equipment your cursor is placed over.
spawnrequiredstaff - spawns a staff member for each room that has no staff in it. Spawns up to five nurses in wards or five doctors in research if extra slots have been opened.
clearqualifications - Removes all qualifications from the character your cursor is placed over.
setstaffrank 0/1/2/3/4 - Sets the rank of the character your cursor is placed over.
assignqualification - Assigns qualifications to a character.

Multiple rank qualifications. No number is the first rank:
customer service ii/iii/iv/v
diagnostics ii/iii/iv/v
general practice ii/iii/iv/v
maintenance ii/iii/iv/v
marketing ii/iii/iv/v
mechanics ii/iii/iv/v
pharmacy management ii/iii/iv/v
ward management ii/iii/iv/v
research ii/iii/iv/v
surgery ii/iii/iv/v

Single rank qualifications:
genetics
radiology
ghost capture
injection administration
bedside manner
emotional intelligence
motivation
stamina training
training masterclass
Last edited by Junkers80 on Thu Sep 06, 2018 5:01 am, edited 2 times in total.

lekkimsm2500
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 23
Joined: Mon Mar 20, 2017 8:51 pm
Reputation: 0

Re: Two Point Hospital

Post by lekkimsm2500 » Mon Sep 03, 2018 6:33 pm

Junkers80 wrote:
Mon Sep 03, 2018 3:02 pm
stuff
This i can appreciate. Thanks dude.

pacifista
Noobzor
Noobzor
Posts: 12
Joined: Wed Jun 27, 2018 2:07 am
Reputation: 0

Re: Two Point Hospital

Post by pacifista » Tue Sep 04, 2018 2:06 am

dude this was an amazing experience! thx to your console help i've finished a level without effort. it took 4.5 hours but it was a clean hospital management!! arigato!!

I saw others commenting their cheat methods so i am going to do the same..

my comment is about staff!

you can pause the game with space before editing stuff out.

first i make my characters level 5 by using this command.

select char, type "SetStaffRank 4" and press enter. This is making our character best they can get! but you must select the char 2 times for a shty reason. Anyways! a level 5 staff will be in the latent skill cuz normally you promote them and they are gaining more skill.. so level 5 is always best and this is a must progress!

if you don't do it this way you can add xp and then promote them with command one by one but this is a terribly disgusting hassle!!

now its time to add traits!!

first we get rid of all traits cuz usually there is one or more negative...

we type "cleartraits" and type enter.. all traits are gone!

i just want to mention this.

when you are typing a command press tab and it'll quickly show you available commands...
this is especially useful when you want to list all qualifications so here for example.

type "as" and press tab it'll directly become "assign" then type "q" and press tab, voila! its "assignqualification"

now when you type "assignqualification" and press tab it'll direcly show all qualifications which is so useful!!


these traits were written in wiki and they are working! i've tested em all!!

A natural mentor - Teacher - Whizzes through any syllabus. +50% Teaching Speed in Training.
Charming - Charming - Makes people happier when interacting with them.
Class Clown - Entertainer - Entertains people with their sweet dance moves.
Funny - Funny - Makes people laugh.
Green Fingers - Green Fingers - Likes to water plants when idle.
Has magic healing hands - Healer - Increases the health of patients.
Has potential - Fast Learner - A quick learner that should develop quickly. +50% Learning Speed.
High Energy - Tireless - Works longer before needing a break.
Hygienic - Hygienic - Likes to stay clean and hygienic.
Inspiring - Inspiring - Inspires other people.
Likes to flirt -
Motivated - Motivated - Walks faster than normal speed. +20% Speed.
Positive - Positive - Happiness is higher than average. +10% Happiness.
Will work for peanuts - Cheap - Reduced salary expectations.

for example select character and type "assigntrait cheap" if it didnt work console will say it! "NoCharacterSelected"

so make sure you've selected the personel and it'll work!

the catch is you can add "tireless" "cheap" or all other traits many times and this is amazing!

you can give them many cheap traits and they wont ask a raise qucikly!! you can delay the raise and make them happy all you want.

next thing is qualifications!!

you can do the same for qualifications but dont forget you must create specialized personel!!

give some doctors full general practitioner's skill ! and spare them for only that room!!

i mean use "assignqualification general practice" command for doctors and put them to gp's office. make these doctors work for only gp's office! you can restrict their tasks from ingame settings. If you dont do it they'll go to irrelevant offices and fail at treatments!

now dont give irrelevant qualifications to other personel ok?

last thing is imo hire cheapest personel, make them level 5 and give them cheap trait for a basic salary.
its taking 6 or 7 "cheap" traits to make them happy with their starting salaries! dont give too many cheap trait or else it'll go red face!!

we must find a way to make these thing work with bind command.

anyone remembers bind command from other games? like counter strike or skyrim?
for example in skyrim we were able to run some custom text files like "bat xxx" and with this multiple commands were working with console. this was great for adding some items in one swoop!

the game says bindkey is available but don't know how this works "Bindkey d setdebugguienabled 1"
is anyone knows that? that'd be great to edit personel with specific bat or command lines.
maybe bind and bat are different stuff but anyways..

this was amazing man!
Last edited by pacifista on Tue Sep 04, 2018 5:52 pm, edited 2 times in total.

User avatar
koderkrazy
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 252
Joined: Sun Jun 17, 2018 2:14 pm
Reputation: 165

Re: Two Point Hospital

Post by koderkrazy » Tue Sep 04, 2018 3:11 am

pacifista wrote:
Tue Sep 04, 2018 2:06 am
dude this was an amazing experience! thx to your console help i've finished a level without effort. it took 4.5 hours but it was a clean hospital management!! arigato!!
...
the game says bindkey is available but don't know how this works "Bindkey d setdebugguienabled 1"
is anyone knows that? that'd be great to edit personel with specific bat or command lines.
maybe bind and bat are different stuff but anyways..

this was amazing man!
:)
BindKey command just asigns a hot key to command, so you don't have to type again.
For example, run these in console:

Code: Select all

BindKey KeypadPlus SetSpeedMax
BindKey KeypadMinus SetSpeedMin
BindKey KeypadMultiply SetSpeedDefault
ListKeyBindings
then close the console and you can use Numpad +,-,* to control game speed easily. :geek:
Note: press 'spacebar'(pause/unpause) after you modify speeds. Also there is 'UnBindKey'.
All key names are listed here: https://docs.unity3d.com/ScriptReference/KeyCode.html

User avatar
koderkrazy
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 252
Joined: Sun Jun 17, 2018 2:14 pm
Reputation: 165

Re: Two Point Hospital

Post by koderkrazy » Tue Sep 04, 2018 3:20 am

Anglican wrote:
Mon Sep 03, 2018 8:05 am
Is it possible to edit training time and experience for staff?
for staff experience. select staff and run this
AddStaffXP - Increase the selected staff member's XP e.g. "AddStaffXP 400"

FunGaming44
Noobzor
Noobzor
Posts: 6
Joined: Tue Sep 04, 2018 8:24 pm
Reputation: 0

Re: Two Point Hospital

Post by FunGaming44 » Tue Sep 04, 2018 8:25 pm

Tried this on steam with the hotfix 1.02 beta patch but not working, I can not get the console activated.

pahbi
Noobzor
Noobzor
Posts: 9
Joined: Tue May 22, 2018 11:55 pm
Reputation: 2

Re: Two Point Hospital

Post by pahbi » Tue Sep 04, 2018 9:07 pm

Is there anyway to send multiple commands at once, maybe via script or some sort of stacked command? I've been trying but no luck so far.

Thanks,
- P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], beguiler, jonaaa, Killerspielspieler1, KS212, looooozeeeeer, MetroidMewtwo