Assassin's Creed Rogue

Upload your cheat tables here (No requests)
User avatar
STN
Founder
Founder
Posts: 4420
Joined: Thu Mar 02, 2017 7:48 pm
Reputation: 3415

Assassin's Creed Rogue

Post by STN »

Zanzer's table:
Unlimited Health
Unlimited Items
No Reload
Invisibility
Master of the Wind
Burn Them!
Timeless
Big Mouth
Hunter
Endurance Challenge
Wanted
Veterans
Cailleach's Gift

Unlimited Resources
Unlimited Selling (Sell Cargo for Money)
Naval Missions Instantly Complete
Naval Missions Instantly Available
No Fall Damage

Teleport Script:
Save Current Location (Hotkey 'F5')
Load Saved Position (Hotkey 'F8')
Teleport to Waypoint (Hotkey 'F9')
Use Alternate Z-Axis for Waypoint

Time of Day Script:
Pointer for the 24-Hour Value
Adjust value using '[' and ']' hotkey
Freeze Time of Day

Camera Script:
Hotkeys 'G' and 'J' to Move Left and Right
Hotkeys 'Y' and 'H' to Move Forward and Backward
Hotkeys 'T' and 'U' to Move Up and Down
Hotkeys '+' and '-' to Zoom In and Out

Allow Saves While Using In-Game Cheats
Unlock All In-Game Cheats
Complete All Challenges

Tested on the CODEX release.

Special thanks to jim2point0, SunBeam, and gir489 for their contributions and insight!
---------------------------------------

Sunbeam's Table

[ 28.03.2015 - Update #1]

Release of the first version of the handler, along with anti-save disabled when using cheats.

How it works:

1. Open table in CE and activate [DebugMenu].
2. Enter game - OR - teleport to a waypoint - OR - die - OR - anything that (re)loads a map. The pointer I need is acquired when pre-loading the game.
3. Check CE and pContext should now point to a valid address, instead of "??".
4. Activate [CheatHandler] script.
5. Back in game, use the following (default) options or modify the handler to add your own:

Image

6. Note that whenever you load/reload the game (or teleport to Ctrl locations), the cheat is disabled. The same thing happens after some cutscenes. Keep an eye out Smile You'll have to use the hotkey again.

Let me know if you have any issues. Now I can move on to Unity.

[ 20.03.2015 ]

Similar to this thread, releasing the Cheat Handler that operates some of the internal Debug Menu functions. Extra, windowed mode and a disabler for the in-game save game disabler, when using cheats. I am using this release for now: Assassins.Creed.Rogue.v1.1.0.Steam.Deluxe.Edition.Cracked-3DM. Will move to the official one if I consider it's worth spending le bucks on it Smile

Posting as I progress, throughout the day.

[ Windowed Mode ]

I started with running the game executable (ACC.exe) in x64_dbg and breaking on CreateWindowExA. We're interested in this function:

Image

Now, the BOOL we're looking to change is (in my case) the value stored in 0x14329BB73. This value is 0 upon opening the executable, gets set to 1 further along and game starts in fullscreen mode. If you're to set it to 0, you get windowed mode.

Since I couldn't manage getting x64_dbg to break on what writes value 1 to that BOOL, I did this instead:

- open game executable in x64_dbg;
- press F9 or Shift+F9 one or two times so you get to OEP:
Code:
0000000140E5E214 | 48 83 EC 28 | SUB RSP,28 |

- open up CE and target same game executable (ACC.exe);
- open Memory View and patch OEP to infinite loop (EB FE);
- detach from executable in x64_dbg (Ctrl+Alt+F2) - doing this will run the executable automatically;
- back in CE, set a breakpoint on OEP;
- CE breaks;

Image

- add 14329BB73 to list and "Find out what writes to this address";
- remove breakpoint on OEP, patch back the instruction to "sub rsp,28";
- hit F9 so game starts;

[ P.S.: You will ask "why patch to infinite loop and not detach from the beginning leaving CE to debug the game?". If you detach without the infinite loop, game starts. Also, you cannot set a breakpoint on OEP in CE and then detach in x64_dbg - breakpoint never finishes being set, since game is paused in another debugger. Once you detach and game starts, only then will the CE breakpoint work. But by then, it's already too late. ]

Once you do the above steps, this happens:

Image

I'm guessing now you know what to patch Wink Similar to the AC4 patch, you'll have to change that 1 to 0 at 14009D9D5 (in my case). A way to do it is looking for the pattern to it in a hex editor such as Hex Workshop:
Code:
14009D9D5 - 66 C7 83 131B0000 0100 - mov word ptr [rbx+00001B13],0001

Image

And this is the final result, once patching (remember to create a backup of ACC.exe first!) and setting resolution to 800x600:

Image

[ Disable save-game disabler ]

Past the Abstergo rebooting and gay tutorial inland with the trio, managed to get on the Morrigan. Once by sea, don't remember what I did, but game let me know that cheats are now available. The whole explanation of the cheat system and how it works in AC4 is detailed in the thread indicated in the beginning of this post.

I started with looking for PreCheatSaveGame string in x64_dbg:

Image

Checking out the references for function's prologue leads me to this:

Image

Backtraced some more to find the caller for the pointer we're going to use to access all of the cheats Wink And found its location here:

Image

First things first. To disable the god damn disabler, you will have to tamper SETE AL instruction. Whenever AL is 0, SETE AL makes it 1. If it's 1, it will make it 0. Whenever you enable a cheat, this function is called in upon pressing Esc to exit Cheats menu. You can imagine how the shifting works.

As such, SETE AL has to become XOR AL,AL (we'll always keep it 0):
Code:
0000000140F211C9 | 0F 94 C0 | SETE AL |

to:
Code:
0000000140F211C9 | 30 C0 | XOR AL,AL |
0000000140F211CB | 90 | NOP |

Now, on with building up the cheats table. As I was saying, base pointer is acquired here:
Code:
0000000140EF0C70 | 48 8B 05 41 7B 40 02 | MOV RAX,QWORD PTR DS:[1432F87B8] |
0000000140EF0C77 | C3 | RET |

In my case, address it holds is 0x166C5320.

Further along, this address gets adjusted:
Code:
0000000140F21470 | 48 83 C1 40 | ADD RCX,40 | <--
0000000140F21474 | E9 27 FD FF FF | JMP acc.140F211A0 |

After which, inside this function, will be offsetted with 0x1B8:

Image

Next cheat address would be at:
Code:
0000000140F20F86 | 48 83 C3 20 | ADD RBX,20 |

And, apparently, there are 14 cheats?
Code:
0000000140F20F8A | 83 FF 0E | CMP EDI,E |

You have the table attached



BR,
Sun

How to use this cheat table?
  1. Install Cheat Engine
  2. Double-click the .CT file in order to open it.
  3. Click the PC icon in Cheat Engine in order to select the game process.
  4. Keep the list.
  5. Activate the trainer options by checking boxes or setting values from 0 to 1
Attachments
ACCZanzer.CT
(54.75 KiB) Downloaded 8638 times
ACC-1.1.0.CT
(25.62 KiB) Downloaded 3190 times

Paul44
Table Makers
Table Makers
Posts: 732
Joined: Thu Jul 27, 2017 9:02 am
Reputation: 424

Assassin's Creed Rogue

Post by Paul44 »

Assassin's Creed 5 ~ Rogue

Moved to its own topic here: [ viewtopic.php?f=4&t=17968 ]
Last edited by Paul44 on Sat Oct 30, 2021 7:29 am, edited 13 times in total.

User avatar
DeadCraft
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 91
Joined: Tue Apr 04, 2017 8:27 pm
Reputation: 6

Assassin's Creed Rogue

Post by DeadCraft »

[B][USER=7422]Paul44[/USER] thanks ![/B]
Last edited by DeadCraft on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 1 time in total.

User avatar
SunBeam
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 4665
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:16 pm
Reputation: 4186

Assassin's Creed Rogue

Post by SunBeam »

[USER=7422]@Paul44[/USER]: Will inspect and let you know if something's off :)

jwlee8707
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Tue May 23, 2017 10:17 am
Reputation: 1

Assassin's Creed Rogue

Post by jwlee8707 »

hello. paul44! Thank you for creating a new cheat table for the Assassin's Creed series. Request a table.

Can you please make Shay's Invisible mode, Ship(Morrigan)'s god mode and Ship(Morrigan)'s Invisible mode? have a nice day~

Paul44
Table Makers
Table Makers
Posts: 732
Joined: Thu Jul 27, 2017 9:02 am
Reputation: 424

Assassin's Creed Rogue

Post by Paul44 »

I think I already did that some time back... But I currently lack the time to thoroughly test everything. When I'm back at home, I'll have a look. If the features are present, I'll mail you that table (but no guarantee it'll work fine & dandy)...

jwlee8707
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Tue May 23, 2017 10:17 am
Reputation: 1

Assassin's Creed Rogue

Post by jwlee8707 »

Thank you for caring me!

User avatar
Ex-SOLDIER
Noobzor
Noobzor
Posts: 10
Joined: Sun Dec 24, 2017 8:50 pm
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Ex-SOLDIER »

I have Uplay version and it doesn't work... :(

Paul44
Table Makers
Table Makers
Posts: 732
Joined: Thu Jul 27, 2017 9:02 am
Reputation: 424

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Paul44 »

@ Mr Ex: 2 questions pop up in my mind:
1. which table are you referring to?
2. which option - within that table - is not working?

And just to be sure: read this : [ viewtopic.php?f=11&t=7275 ]; in particular 'Encountering problems/conflicts with a CE table' (far from complete, but already plenty)

User avatar
Ex-SOLDIER
Noobzor
Noobzor
Posts: 10
Joined: Sun Dec 24, 2017 8:50 pm
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Ex-SOLDIER »

Paul44 wrote:
Sun May 26, 2019 2:57 pm
@ Mr Ex: 2 questions pop up in my mind:
1. which table are you referring to?
2. which option - within that table - is not working?
I am sorry, it's yours. After fully loading the game I open your table, it autoselects the game's exe and that's it. Nothing works. I have deluxe version.

Paul44
Table Makers
Table Makers
Posts: 732
Joined: Thu Jul 27, 2017 9:02 am
Reputation: 424

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Paul44 »

^^ upload your exe (zippyshare would be fine), and pm link... Does it show v1.10 in menu (can't check if it actually does show version number as game is no longer installed on my pc.) ?

ps: probably can only have a look at it next weekend...

-EDIT-
#Ex-SOLDIER confirmed today that the table is working... after some several tests/variations/discussions, he realized that CE loaded up the 32bit version instead of the 64bit exe; causing some strange error reporting in the script(s).
Bottomline: if the game exe is 64bit and certain tables do not seem to work for you, make sure to explicitly load the 64b CE exe yourself...!

Lsore13
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Wed Mar 04, 2020 6:00 am
Reputation: 0

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Lsore13 »

whenever I try to activate a cheat the game just shuts down? new to this

jonasbeckman
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 307
Joined: Sat May 06, 2017 1:26 pm
Reputation: 22

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by jonasbeckman »

Might be worth going into the settings for Cheat Engine and finding the debugger options and from there if it's not already selected switch to the VEH debugger apply and try if that helps. :)

Think the later games got a bit finicky for how and when you could apply these scripts so that could be another cause as well as Rogue follows after Black Flag coming out alongside Unity and this should be in effect so the instructions are kinda important to avoid some of these issues if that is the case for Assassin's Creed Rogue as well.

Paul44
Table Makers
Table Makers
Posts: 732
Joined: Thu Jul 27, 2017 9:02 am
Reputation: 424

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by Paul44 »

^^ First, I would like to know which table s/he is trying out here ?

And to follow up on #jonasbeckman' suggestion: [Edit ~ Settings ~ Debugger options... Use VEH debugger]. That said: Rogue is not using all that 'anti-debug' stuff applied in both Unity/Syndicate; so do not think this is the issue here. I'm more inclined to point to AV or some other (game)memory-active program causing the game to crash...
Easy to test: 3 tables just on this page; try each of them to see they all crash on you... if not, that particular table is causing problems with your game version (uplay, steam, crack vs...? which edition?)

User avatar
SunBeam
RCE Fanatics
RCE Fanatics
Posts: 4665
Joined: Sun Feb 04, 2018 7:16 pm
Reputation: 4186

Re: Assassin's Creed Rogue

Post by SunBeam »

^ The vast majority of people expressing that kind of attitude will most of the times not reply. That's the kind of attitude of a person who wants a quick hack to mind his gaming business, without a fuck or care given for the context, how it works, why it works as it does and so on. The idea is more "I want a hack that works", rather than "why doesn't it work when I click it?". They won't care why it doesn't work, as if you explain it to them, the next thing they ask is "ooookkaaaayy.. and how do you make it work?", then "I don't know how to do it, can you do it for me?". In the spirit of not wasting your time with useless crap, thinking you're teaching some guy here something and you're exerting your good Samaritan side, take my advice into account and move along. Unless you're bored and need this?.. :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: AlexanAce, ashke001, de1ta0ne, DsNo, dunnetahl, Google Adsense [Bot], PrJoey, valgul, Vasily, WEEDxKM