Terraria 1.3.5.x [Steam]

Upload your cheat tables here (No requests)
User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Tue Jun 13, 2017 2:50 pm

Flyingpiglet wrote:
Tue Jun 13, 2017 11:38 am
Not the time speedhack, the actual walk speedhack. Am I using the wrong CE version? I'm using the 64 bit version
Oh, maybe there is something wrong with the version compatibility, try this one: viewtopic.php?p=8001#p8001
Last edited by Rudo on Sun Jun 25, 2017 9:47 am, edited 1 time in total.

DaCrazyBeggar
Noobzor
Noobzor
Posts: 5
Joined: Sun Jun 11, 2017 11:23 pm
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by DaCrazyBeggar » Tue Jun 13, 2017 10:53 pm

Rudo wrote:
Mon Jun 12, 2017 3:10 am
DaCrazyBeggar wrote:
Sun Jun 11, 2017 11:25 pm
base offset? what do you mean pls explain it to me like you would an idiot
Double click the address.
Image
DaCrazyBeggar wrote:
Sun Jun 11, 2017 11:45 pm
I understand your point, but cheaters will always find a way and theres multiple trainers for this. I run a big server with some friends and we'd like to have some control over these things including the other players. It would be really nice if you could readd those options because it would help us a great deal.
I highly recommend using tshock and/or some other mods to run servers. You have much more control over the server. You can also write a simple client to prevent people from using cheat engine (not 100%, if people want to cheat, they will have it).

Thank you very much we are also checking out Tshock thanks for the tip, is there somewhere i can read about those clients?
Most of the people on the server are kind of "vetted" and invited, since its also PvP so I don think any of them would cheat but still.

amarasraf
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Tue Jun 13, 2017 10:56 pm
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by amarasraf » Tue Jun 13, 2017 11:02 pm

kakunpala wrote:
Tue May 02, 2017 11:13 pm
Brethym wrote:
Tue May 02, 2017 5:15 pm
Is there anyway we can make this work for modded terraria ourselves?
Well if I were you, I would open up some of the scripts and look if there are some bytes there that I could do aobscan for. For example here is the beginning of Rudos grab radius hack:

Code: Select all

define(grabRadius,Terraria.Player::GrabItems+64)
define(grabRadiusAddr,89 45 E8 80 BB 2E 06 00 00 00)
Based on this I would first open memory view and go to, say, address "Terraria.Player::GrabItems+64" and then check if I could find bytes 89 45 E8 80 BB 2E 06 00 00 00 somewhere in the neighborhood.. (or i could just search for array of bytes with "89 45 E8 80 BB ?? ?? 00 00 00" (just remember to tick that writable box)) Then I would just update the address accordingly. And possibly the offsets, like in instruction:

Code: Select all

cmp byte ptr [ebx+0000062E],00
the offset 62e might be something else for you :)

Here is a picture of aobscan setup if you are not familiar with it..
Capture.PNG

I use the same method for updating outdated tables :) Dunno if this is the most efficient way to do it.
I try like u say, but how to update address ? I'm totally noob. Try to play with moded terraria.

User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Wed Jun 14, 2017 6:17 am

DaCrazyBeggar wrote:
Tue Jun 13, 2017 10:53 pm

Thank you very much we are also checking out Tshock thanks for the tip, is there somewhere i can read about those clients?
Most of the people on the server are kind of "vetted" and invited, since its also PvP so I don think any of them would cheat but still.
Those anti-cheat clients are self-written.
amarasraf wrote:
Tue Jun 13, 2017 11:02 pm
I try like u say, but how to update address ? I'm totally noob. Try to play with moded terraria.
>>> the offset 62e might be something else for you :) <<<
change 64 to 62e and so on.

User avatar
Buttery-Pancakes
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Wed Jun 21, 2017 2:41 am
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Buttery-Pancakes » Wed Jun 21, 2017 3:01 am

Someone stated before that functional social slots weren't working for them-

I have the same problem, however all scrips were previously working up until this evening. I haven't seen any updates to Terraria today and I've tried uninstalling and re-installing the game and the table. I read on a forum that you can check a script with "Ctrl-Alt-A" and I received an error message saying:

"Error in line 12 (assert(Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9, 83 c2 08 3B C2)) : the bytes at Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9 are not what was expected."

Now, yesterday I edited a few items on Terrasavr and i'm unsure if that's the cause or not. I've been using v1.3.5.3 table/game.

Is this a normal thing and should I just wait for another update as you've said before? Thanks~

User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Wed Jun 21, 2017 3:32 am

Buttery-Pancakes wrote:
Wed Jun 21, 2017 3:01 am
Someone stated before that functional social slots weren't working for them-

I have the same problem, however all scrips were previously working up until this evening. I haven't seen any updates to Terraria today and I've tried uninstalling and re-installing the game and the table. I read on a forum that you can check a script with "Ctrl-Alt-A" and I received an error message saying:

"Error in line 12 (assert(Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9, 83 c2 08 3B C2)) : the bytes at Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9 are not what was expected."

Now, yesterday I edited a few items on Terrasavr and i'm unsure if that's the cause or not. I've been using v1.3.5.3 table/game.

Is this a normal thing and should I just wait for another update as you've said before? Thanks~

Code: Select all

 assert(Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9, 83 c2 08 3B C2) 
This line is wrong, should have been + instead of =, Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9
And I'm pretty sure I didn't make this mistake in my table. (yep, just checked: http://i.imgur.com/M1XbEnJ.png)
It's not working probably because it's not compatible with your current stuff (os, terraria, xna, something else).

User avatar
Buttery-Pancakes
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Wed Jun 21, 2017 2:41 am
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Buttery-Pancakes » Wed Jun 21, 2017 4:41 am

Rudo wrote:
Wed Jun 21, 2017 3:32 am
Buttery-Pancakes wrote:
Wed Jun 21, 2017 3:01 am
Someone stated before that functional social slots weren't working for them-

I have the same problem, however all scrips were previously working up until this evening. I haven't seen any updates to Terraria today and I've tried uninstalling and re-installing the game and the table. I read on a forum that you can check a script with "Ctrl-Alt-A" and I received an error message saying:

"Error in line 12 (assert(Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9, 83 c2 08 3B C2)) : the bytes at Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9 are not what was expected."

Now, yesterday I edited a few items on Terrasavr and i'm unsure if that's the cause or not. I've been using v1.3.5.3 table/game.

Is this a normal thing and should I just wait for another update as you've said before? Thanks~

Code: Select all

 assert(Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9, 83 c2 08 3B C2) 
This line is wrong, should have been + instead of =, Terraria.Player::UpdateEquips=2ef9
And I'm pretty sure I didn't make this mistake in my table. (yep, just checked: http://i.imgur.com/M1XbEnJ.png)
It's not working probably because it's not compatible with your current stuff (os, terraria, xna, something else).
Just checked the script- it says "+", I must not had hit SHIFT on my keyboard- I can post the script if you want me to-

now, is there a way to find out what is suddenly making it not compatible and fix that or no?

User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Wed Jun 21, 2017 12:00 pm

Buttery-Pancakes wrote:
Wed Jun 21, 2017 4:41 am
Just checked the script- it says "+", I must not had hit SHIFT on my keyboard- I can post the script if you want me to-

now, is there a way to find out what is suddenly making it not compatible and fix that or no?
I just checked the script, it doens't work for me either :lol: (maybe because I updated to windows 10 creator update)
Here is the updated script, tested it. Just copy everything and paste into your current cheat table - optionally save the CT after doing so.

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<CheatTable>
  <CheatEntries>
    <CheatEntry>
      <ID>3101</ID>
      <Description>"Functional Social Slots (Updated)"</Description>
      <LastState/>
      <Color>000000</Color>
      <VariableType>Auto Assembler Script</VariableType>
      <AssemblerScript>[ENABLE]
// Draw Social Slot Tooltips
define(cAccessM, Terraria.Main::MouseText_DrawItemTooltip+31b)
assert(cAccessM, 80 B8 3b 01 00 00 00)

cAccessM:
 db 90 90 90 90 90 90 90

registersymbol(cAccessM)
// Check Item Stat Update
define(cAcces1, Terraria.Player::UpdateEquips+2565)
assert(cAcces1, 83 C2 08 3B C2)
alloc(cAcces1Mem,$1000)

label(cAcces1Code)
label(cAcces1Return)

cAcces1Mem:
cAcces1Code:
  add edx,12
  cmp eax,edx
  jmp cAcces1Return

cAcces1:
  jmp cAcces1Code
cAcces1Return:
registersymbol(cAcces1)
// Force Social Slot
define(cAcces2, Terraria.Player::UpdateEquips+48bc)
assert(cAcces2, 83 C0 08 3B F0)
alloc(cAcces2Mem,$1000)

label(cAcces2Code)
label(cAcces2Return)

cAcces2Mem:
cAcces2Code:
  add eax,12
  cmp esi,eax
  jmp cAcces2Return

cAcces2:
  jmp cAcces2Code
cAcces2Return:
registersymbol(cAcces2)

[DISABLE]
cAccessM:
  db 80 B8 3b 01 00 00 00
unregistersymbol(cAccessM)

cAcces1:
  db 83 C2 08 3B C2
unregistersymbol(cAcces1)
dealloc(cAcces1Mem)

cAcces2:
  db 83 C0 08 3B F0
unregistersymbol(cAcces2)
dealloc(cAcces2Mem)
</AssemblerScript>
    </CheatEntry>
  </CheatEntries>
</CheatTable>

User avatar
Buttery-Pancakes
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 3
Joined: Wed Jun 21, 2017 2:41 am
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Buttery-Pancakes » Wed Jun 21, 2017 5:25 pm

Rudo wrote:
Wed Jun 21, 2017 12:00 pm
Buttery-Pancakes wrote:
Wed Jun 21, 2017 4:41 am
Just checked the script- it says "+", I must not had hit SHIFT on my keyboard- I can post the script if you want me to-

now, is there a way to find out what is suddenly making it not compatible and fix that or no?
I just checked the script, it doens't work for me either :lol: (maybe because I updated to windows 10 creator update)
Here is the updated script, tested it. Just copy everything and paste into your current cheat table - optionally save the CT after doing so.

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<CheatTable>
  <CheatEntries>
    <CheatEntry>
      <ID>3101</ID>
      <Description>"Functional Social Slots (Updated)"</Description>
      <LastState/>
      <Color>000000</Color>
      <VariableType>Auto Assembler Script</VariableType>
      <AssemblerScript>[ENABLE]
// Draw Social Slot Tooltips
define(cAccessM, Terraria.Main::MouseText_DrawItemTooltip+31b)
assert(cAccessM, 80 B8 3b 01 00 00 00)

cAccessM:
 db 90 90 90 90 90 90 90

registersymbol(cAccessM)
// Check Item Stat Update
define(cAcces1, Terraria.Player::UpdateEquips+2565)
assert(cAcces1, 83 C2 08 3B C2)
alloc(cAcces1Mem,$1000)

label(cAcces1Code)
label(cAcces1Return)

cAcces1Mem:
cAcces1Code:
  add edx,12
  cmp eax,edx
  jmp cAcces1Return

cAcces1:
  jmp cAcces1Code
cAcces1Return:
registersymbol(cAcces1)
// Force Social Slot
define(cAcces2, Terraria.Player::UpdateEquips+48bc)
assert(cAcces2, 83 C0 08 3B F0)
alloc(cAcces2Mem,$1000)

label(cAcces2Code)
label(cAcces2Return)

cAcces2Mem:
cAcces2Code:
  add eax,12
  cmp esi,eax
  jmp cAcces2Return

cAcces2:
  jmp cAcces2Code
cAcces2Return:
registersymbol(cAcces2)

[DISABLE]
cAccessM:
  db 80 B8 3b 01 00 00 00
unregistersymbol(cAccessM)

cAcces1:
  db 83 C2 08 3B C2
unregistersymbol(cAcces1)
dealloc(cAcces1Mem)

cAcces2:
  db 83 C0 08 3B F0
unregistersymbol(cAcces2)
dealloc(cAcces2Mem)
</AssemblerScript>
    </CheatEntry>
  </CheatEntries>
</CheatTable>
Hey, sometimes it works out like that-

Thanks so much! it works!

Golden_Will
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Sat Jun 24, 2017 7:03 pm
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Golden_Will » Sat Jun 24, 2017 7:04 pm

I'm having trouble enabling the cheats, can I get help please?! :(

User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Sat Jun 24, 2017 7:28 pm

Golden_Will wrote:
Sat Jun 24, 2017 7:04 pm
I'm having trouble enabling the cheats, can I get help please?! :(
I can't do anything without more information.

kidoutlaw120104
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Sun Apr 30, 2017 11:09 pm
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by kidoutlaw120104 » Sat Jun 24, 2017 7:52 pm

Rudo wrote:
Tue Jun 13, 2017 2:50 pm
Flyingpiglet wrote:
Tue Jun 13, 2017 11:38 am
Not the time speedhack, the actual walk speedhack. Am I using the wrong CE version? I'm using the 64 bit version
Oh, maybe there is something wrong with the version compatibility, try this one: viewtopic.php?p=8770#p8770
not sure that you realize but the link sends you to that setBonusFishing table not trying to be rude but it seems you didn't realise it :D ;) edit: the rest of the page doesn't have it either

kidoutlaw120104
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Sun Apr 30, 2017 11:09 pm
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by kidoutlaw120104 » Sat Jun 24, 2017 8:14 pm

it also seems that the my player pointer isn't working as well im suggesting you need to do a full update on the tables

KinG
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 1
Joined: Sun Jun 25, 2017 5:06 am
Reputation: 0

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by KinG » Sun Jun 25, 2017 5:08 am

Hey why every time i mod something like a sword and i leave the map to go on another map it gos back to how it was before i had mod it :?:

User avatar
Rudo
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 106
Joined: Thu Apr 06, 2017 4:59 pm
Reputation: 44
Contact:

Re: Terraria 1.3.5.x [Steam]

Post by Rudo » Sun Jun 25, 2017 9:57 am

kidoutlaw120104 wrote:
Sat Jun 24, 2017 7:52 pm
not sure that you realize but the link sends you to that setBonusFishing table not trying to be rude but it seems you didn't realise it :D ;) edit: the rest of the page doesn't have it either
It was a mistake. Fixed.
kidoutlaw120104 wrote:
Sat Jun 24, 2017 8:14 pm
it also seems that the my player pointer isn't working as well im suggesting you need to do a full update on the tables
Just keep in mind I'm doing this in my free time. If I get too busy or lose interest in this, I may just abandon the table completely and you guys will probably have to wait for someone else to update the table. Also I don't get paid making/updating these cheats, it's my hobby.

I'm pretty busy right now, maybe I will release an update later when I have more free time.
KinG wrote:
Sun Jun 25, 2017 5:08 am
Hey why every time i mod something like a sword and i leave the map to go on another map it gos back to how it was before i had mod it :?:
Put the modded item in a chest, reload the world and it will save the item permanently. Then you can take it anywhere.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: tafoplaka, wcsc12