Page 14 of 18

Re: Stellaris v1.0.2-1.4.1 Steam (GM and More)

Posted: Wed May 17, 2017 10:49 am
by CompactDisc
Julien wrote:
Tue May 16, 2017 9:54 pm
Are you sure I can use the console and still get achievements? I want to get rid of an annoying faction.
100% sure, just don't use mods. I can't get mods to work with achievements yet.

Re: Stellaris v1.0.2-1.4.1 Steam (GM and More)

Posted: Wed May 17, 2017 10:33 pm
by Julien
Alaunus wrote:
Wed May 17, 2017 7:04 am
Lots of other ways your game can be no longer eligible for achievements but not this one (so far).
CompactDisc wrote:
Wed May 17, 2017 10:49 am
100% sure, just don't use mods. I can't get mods to work with achievements yet.
OK! Thanks, guys.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Thu May 18, 2017 4:36 am
by Inconspicuous
Is it possible to add an option to the table similar to the "Minimum Resource Per Tile" that works for ring words? Built my own ring world, viewing the worlds does not trigger this option, suggesting that ring worlds aren't actually "planets".

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Thu May 18, 2017 6:09 am
by CompactDisc
Inconspicuous wrote:
Thu May 18, 2017 4:36 am
Is it possible to add an option to the table similar to the "Minimum Resource Per Tile" that works for ring words? Built my own ring world, viewing the worlds does not trigger this option, suggesting that ring worlds aren't actually "planets".
For now you can use the pointers to manually set individual tiles, I know it's not the same but still an option :) Perhaps freeze the values to 10?

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Thu May 18, 2017 11:04 pm
by CapNikollas
They've released a new beta that isn't compatible with the current table version.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Fri May 19, 2017 2:51 pm
by Darrenb209
Did something change 1.6.1 recently or has the table not worked since it went public? Not had enough free time to play since it went public and right now the only part of the tables I can get working is the extension's ironman console.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Fri May 19, 2017 4:10 pm
by Julien
Something is wrong. I could use table extension to add more traits, but I can't make the normal table work.

Edit: the table stopped working. I just confirmed this.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Fri May 19, 2017 6:24 pm
by Alaunus
Julien wrote:
Fri May 19, 2017 4:10 pm
Something is wrong. I could use table extension to add more traits, but I can't make the normal table work.

Edit: the table stopped working. I just confirmed this.
You need to be a bit more specific, because everything looked fine in the testgame I just created.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Fri May 19, 2017 9:42 pm
by DocMadfox
The Quick Build for Megastructures doesn't seem to be working in the 1.6.1 version.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Fri May 19, 2017 10:08 pm
by Julien
Alaunus wrote:
Fri May 19, 2017 6:24 pm
You need to be a bit more specific, because everything looked fine in the testgame I just created.
It simply won't open when I click it. Maybe it got corrupt somehow? I'll redownload and see if it helps. Yep, it won't open. Steam had a little patch today but I didn't notice if Stellaris got one too.

To be more precise, this is what happens: When I click the checkbox to open the list of pointers, nothing happens.
If I merge with the table which has the ironman console mode option, Cheat Engine stops responding when I click said option.

Stellaris got patched for something. I don't understand... Probably failing the assertions. I wish the script would tell us that.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Sat May 20, 2017 5:38 am
by Alaunus
Julien wrote:
Fri May 19, 2017 10:08 pm
Alaunus wrote:
Fri May 19, 2017 6:24 pm
You need to be a bit more specific, because everything looked fine in the testgame I just created.
It simply won't open when I click it. Maybe it got corrupt somehow? I'll redownload and see if it helps. Yep, it won't open. Steam had a little patch today but I didn't notice if Stellaris got one too.

To be more precise, this is what happens: When I click the checkbox to open the list of pointers, nothing happens.
If I merge with the table which has the ironman console mode option, Cheat Engine stops responding when I click said option.

Stellaris got patched for something. I don't understand... Probably failing the assertions. I wish the script would tell us that.
Try the following things:

- Check your Stellaris settings within steam and make sure you are not subscribed to any beta patches.
- Download and save both Recifenses table and Compact Discs extension again.
- Open the Stellaris launcher (do not click play).
- Open Cheat Engine. Load Recis Table. Open Stellaris process. Click keep table. [ ] Activate the script.

- Click the load table button in Cheat Engine. Pick the extension table. Click merge table.
-- Optional: Save the merged table as stellaris.ct

- Click play on the stellaris launcher. Start a game. Activate any cheats you need within the table. Enjoy.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Sat May 20, 2017 2:38 pm
by Darrenb209
I got the tables mostly working. I didn't notice that Minimum resources doesn't seem to work unless you include unity, the automatic increase of things on tiles doesn't work and I can't get any of the pointers to do anything other than say ??

That about right?

Edit: Correction: The race editing ones work fine. The others don't for me.

And yes, I could probably fix this on my own, but I'd rather find out if it's actually broken or if it's an issue on my end before I start putting effort into something.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Sat May 20, 2017 5:01 pm
by dahak777
Darrenb209 wrote:
Sat May 20, 2017 2:38 pm
Edit: Correction: The race editing ones work fine. The others don't for me.

And yes, I could probably fix this on my own, but I'd rather find out if it's actually broken or if it's an issue on my end before I start putting effort into something.
Alaunus wrote:
Sat May 20, 2017 5:38 am
Try the following things:

- Check your Stellaris settings within steam and make sure you are not subscribed to any beta patches.
- Download and save both Recifenses table and Compact Discs extension again.
- Open the Stellaris launcher (do not click play).
- Open Cheat Engine. Load Recis Table. Open Stellaris process. Click keep table. [ ] Activate the script.

- Click the load table button in Cheat Engine. Pick the extension table. Click merge table.
-- Optional: Save the merged table as stellaris.ct

- Click play on the stellaris launcher. Start a game. Activate any cheats you need within the table. Enjoy.
@Darrenb209 -- I can say that most of it does not work for me, I tried the Godmode, Fast Fleet, Quick Level Up, 0 scan risk.

I had tried to do the steps from Alanus as well

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Sat May 20, 2017 10:37 pm
by Julien
Alaunus wrote:
Sat May 20, 2017 5:38 am
Try the following things:

- Check your Stellaris settings within steam and make sure you are not subscribed to any beta patches.
- Download and save both Recifenses table and Compact Discs extension again.
- Open the Stellaris launcher (do not click play).
- Open Cheat Engine. Load Recis Table. Open Stellaris process. Click keep table. [ ] Activate the script.

- Click the load table button in Cheat Engine. Pick the extension table. Click merge table.
-- Optional: Save the merged table as stellaris.ct

- Click play on the stellaris launcher. Start a game. Activate any cheats you need within the table. Enjoy.
The problem seems to happen when I activate the ironman console mode. New cheats I activate on the table stop working. So I have to choose between the console and the cheats (Or turn on all cheats, which is kind of overkill). I use the console mostly to change planet size, when you need to fit one more building in there. I also use it to change pop ethics to eliminate pesky factions.

I wish someone would teach me how to make a table for Stellaris, then I could help more. :cry:

edit: The problem is caused by the extension table. The moment I open it, things start to bug. Someone should alert Compact Disc.

Re: Stellaris v1.0.2-1.6.1 Steam (GM and More) 2017-May-13

Posted: Sun May 21, 2017 4:15 am
by dahak777
Julien wrote:
Sat May 20, 2017 10:37 pm

The problem seems to happen when I activate the ironman console mode. New cheats I activate on the table stop working. So I have to choose between the console and the cheats (Or turn on all cheats, which is kind of overkill). I use the console mostly to change planet size, when you need to fit one more building in there. I also use it to change pop ethics to eliminate pesky factions.

I wish someone would teach me how to make a table for Stellaris, then I could help more. :cry:

edit: The problem is caused by the extension table. The moment I open it, things start to bug. Someone should alert Compact Disc.
I will have to pay attention more myself as I had uses both the cheats and the console and it seemed some worked in 1 gaming session and not in another but I do not recall what I did in each. So it could be that