Req: IMPERATOR Rome

Ask about cheats/tables for single player games here
User avatar
Alaunus
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 89
Joined: Wed Mar 08, 2017 3:15 pm
Reputation: 19

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by Alaunus » Tue Apr 30, 2019 7:14 am

gorgutzer wrote:
Mon Apr 29, 2019 10:00 pm
could someone assembly the tables of fearless123456 and upload them?
Those 'are' already tables. Select all the code, save as text and rename into 'whatever.ct'

rambo99jose
Cheater
Cheater
Posts: 40
Joined: Sun Mar 18, 2018 6:24 am
Reputation: 8

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by rambo99jose » Tue Apr 30, 2019 10:04 am

gorgutzer wrote:
Mon Apr 29, 2019 10:00 pm
could someone assembly the tables of fearless123456 and upload them?
Was already done
viewtopic.php?p=87544#p87544

fearless123456
Cheater
Cheater
Posts: 49
Joined: Wed Jan 30, 2019 6:19 am
Reputation: 30

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by fearless123456 » Tue Apr 30, 2019 10:17 am

Age of Adulthood/The Boss Baby

Set it to 0 to have your babies be your generals! Boss!
Show

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<CheatTable>
  <CheatEntries>
    <CheatEntry>
      <ID>202</ID>
      <Description>"Age of Adulthood"</Description>
      <LastState Value="16" RealAddress="7FF7A631CCB4"/>
      <VariableType>4 Bytes</VariableType>
      <Address>imperator.NDefines::NCharacter::AGE_OF_ADULTHOOD</Address>
    </CheatEntry>
  </CheatEntries>
</CheatTable>

Gunteraz
Cheater
Cheater
Posts: 25
Joined: Sat Mar 04, 2017 7:32 pm
Reputation: 3

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by Gunteraz » Wed May 01, 2019 10:02 pm

fearless123456 wrote:
Tue Apr 30, 2019 1:22 am
Change Non-Ironman Mode game into quasi-Ironman Mode

3. Use the script below to change a city's civilization value to 200
Is this step really necessary? Seems rather odd, also bit awkward having 200 civilization value at the start of the game ^^

It did work tho, as soon as i unpaused after saving and reloading i got the achievement for having a city with 100 civilization value.

gorgutzer
Cheater
Cheater
Posts: 47
Joined: Sun Mar 12, 2017 5:02 am
Reputation: 0

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by gorgutzer » Thu May 02, 2019 1:13 am

There is 1 command that allows u to toggle the setup editor menu where u can change terrain to mountains forest etc... and many more things like culture religion but u cant use the command in iron man i tried to search the address searching for byte 0 and byte 1 and activating and deactivating it but i couldnt find his address... if u find a way to have that command on while u are in iron man i would bee very happy :).
the console command is setup_editor.

fearless123456
Cheater
Cheater
Posts: 49
Joined: Wed Jan 30, 2019 6:19 am
Reputation: 30

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by fearless123456 » Thu May 02, 2019 3:09 am

^^ already posted the relevant pointer: viewtopic.php?f=2&t=9286&start=30#p87481

rambo99jose
Cheater
Cheater
Posts: 40
Joined: Sun Mar 18, 2018 6:24 am
Reputation: 8

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by rambo99jose » Thu May 02, 2019 4:32 am

Game Version: GOG/CDX
Table Last Updated: 20190502

This is a combined table, don't forget to give thanks to fearless123456

:|{Features}|:.

fearless123456:
  • Own Country Pointers
  • Character pointers
  • Province pointers
  • Disable Fog of War
  • Age of Adulthood (can have toddler kings)
  • Control Another Faction Temporarily
  • Quasi-Ironmode
  • Enable Ironman Console
  • Insta build/recruit (Enable Own Country Pointers first)
Mine:
  • National Unrest pointer (Enable Own Country Pointers first)
  • No Peace Demand Cost (Unlimited conquered province claims)
  • No Aggressive Expansion (Enable No Peace Demand Cost First)
  • Max Stability (use if you messed up and are getting large negative numbers, it resets it to max)



.:|{DO NOT READ THIS}|:.
  • Make sure you read 'Table Extras' (bottom right of cheatengine) before you mess around with "Iron man Console" and "Quasi-ironman"
  • Corruption is giving me headaches, the pointer for it sets the added corruption to total, BUT if your ruler has bad traits (Crafty= +20%) it will get added on top. I included a remove corruption toggle, but ITS NOT FULLY TESTED
  • Province Pointers - After you edit the values save and reload game to prevent crashes
  • Control Another Faction:
    • get the faction value from the leaders portrait (should be in hex) from the Character Pointers->Faction
    • I modified fearless123456 script so you can now toggle it, should not need a hotkey to enable (NOT FULLY TESTED)
Attachments
imperator_GOG_20190502.CT
(340.13 KiB) Downloaded 133 times

gorgutzer
Cheater
Cheater
Posts: 47
Joined: Sun Mar 12, 2017 5:02 am
Reputation: 0

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by gorgutzer » Thu May 02, 2019 11:06 am

fearless123456 wrote:
Thu May 02, 2019 3:09 am
^^ already posted the relevant pointer: viewtopic.php?f=2&t=9286&start=30#p87481
They updated to 1.01 could you update all the scripts :3 :wub:

danielyee
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 395
Joined: Wed Apr 05, 2017 11:38 pm
Reputation: 4

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by danielyee » Thu May 02, 2019 11:45 am

helo master ..great table creator,sir the game been updated..i m afraid the table cant be used sir..most key not working sir

gorgutzer
Cheater
Cheater
Posts: 47
Joined: Sun Mar 12, 2017 5:02 am
Reputation: 0

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by gorgutzer » Thu May 02, 2019 5:58 pm

in the change nation script of fearless looks like that this address changed "imperator.exe"+B08485 how can u find the new one :3 ?

fearless123456
Cheater
Cheater
Posts: 49
Joined: Wed Jan 30, 2019 6:19 am
Reputation: 30

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by fearless123456 » Thu May 02, 2019 10:38 pm

No more scripts and pointers will be posted here (by me at least), as Paradox has deleted the game's pdb file in the latest update.
Please see Recifense's table: viewtopic.php?f=4&t=9317

User avatar
CompactDisc
Fearless Donors
Fearless Donors
Posts: 462
Joined: Tue Mar 07, 2017 11:52 am
Reputation: 437

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by CompactDisc » Thu May 02, 2019 10:42 pm

Yes, pdb files are useful, they are usually included only in the first released version. Then removed. It's odd.
Happy table making!

Donations are very welcome and will go primarily to buying games/dlc for tables:
https://www.patreon.com/CompactDisc

gorgutzer
Cheater
Cheater
Posts: 47
Joined: Sun Mar 12, 2017 5:02 am
Reputation: 0

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by gorgutzer » Thu May 02, 2019 11:06 pm

fearless123456 wrote:
Thu May 02, 2019 10:38 pm
No more scripts and pointers will be posted here (by me at least), as Paradox has deleted the game's pdb file in the latest update.
Please see Recifense's table: viewtopic.php?f=4&t=9317
so u not updating your scripts :? change nation one was lovely good

rambo99jose
Cheater
Cheater
Posts: 40
Joined: Sun Mar 18, 2018 6:24 am
Reputation: 8

Re: Req: IMPERATOR Rome

Post by rambo99jose » Thu May 09, 2019 2:25 am

They changed the AOB, and it was not writable under search,
Replace fearless123456 script with this, and it should work on 1.0.1.
  • double click on it, paste the code and click ok
I'm not really playing this game atm so probably won't spend time updating

NOTE: to find the county code:
  • Press tilde ` (below Esc on QWERTY) to open console
  • Type debug_mode
  • Mouse over a province of country you want
  • Note that number to the right of the (Flag:xxx), DONT TYPE IN YET
  • Convert that decimal number to hex using windows calculator or google, ex: dec 100 = hex64
  • Type the hex in "Enter Faction to Control" and BAM!!!
  • IF YOU TYPE THE DECIMAL VALUE IN IT WILL END THE GAME, DON'T DO IT, USE HEX!!!!!!!


Control Another Faction Temporarily 1.0.1

Code: Select all

{ Game   : imperator.exe
  Version: 1.0.1
  Date   : 2019-05-08
  Author : axyd (original: ffearless123456)

  Control another faction temporarily
}

[ENABLE]

aobscanmodule(change_faction,imperator.exe,49 0F 44 C6 8B 00 89 45 44) // should be unique
alloc(newmem,$1000,"imperator.exe"+B32C10)

//variable to set faction
alloc(setFaction,$64)
registersymbol(setFaction)

label(code)
label(return)

newmem:
  cmove rax,rbp
  mov eax,[setFaction]
  jmp return

code:
  cmove rax,r14
  mov eax,[rax]
  jmp return

change_faction:
  jmp newmem
  nop
return:
registersymbol(change_faction)

[DISABLE]

change_faction:
  db 49 0F 44 C6 8B 00

//clean global var
unregistersymbol(setFaction)
dealloc(setFaction)

unregistersymbol(change_faction)
dealloc(newmem)

{
// ORIGINAL CODE - INJECTION POINT: "imperator.exe"+B32C10

"imperator.exe"+B32BF3: 48 8B CE                    -  mov rcx,rsi
"imperator.exe"+B32BF6: FF 12                       -  call qword ptr [rdx]
"imperator.exe"+B32BF8: 8B D0                       -  mov edx,eax
"imperator.exe"+B32BFA: 48 8B CB                    -  mov rcx,rbx
"imperator.exe"+B32BFD: FF 57 08                    -  call qword ptr [rdi+08]
"imperator.exe"+B32C00: 48 85 C0                    -  test rax,rax
"imperator.exe"+B32C03: 74 04                       -  je imperator.exe+B32C09
"imperator.exe"+B32C05: 4C 8D 78 F8                 -  lea r15,[rax-08]
"imperator.exe"+B32C09: 49 8D 47 18                 -  lea rax,[r15+18]
"imperator.exe"+B32C0D: 4D 85 FF                    -  test r15,r15
// ---------- INJECTING HERE ----------
"imperator.exe"+B32C10: 49 0F 44 C6                 -  cmove rax,r14
"imperator.exe"+B32C14: 8B 00                       -  mov eax,[rax]
// ---------- DONE INJECTING  ----------
"imperator.exe"+B32C16: 89 45 44                    -  mov [rbp+44],eax
"imperator.exe"+B32C19: 48 8B 0D 88 5C E9 00        -  mov rcx,[imperator.exe+19C88A8]
"imperator.exe"+B32C20: E8 4B AA D9 FF              -  call imperator.exe+8CD670
"imperator.exe"+B32C25: 48 85 C0                    -  test rax,rax
"imperator.exe"+B32C28: 74 09                       -  je imperator.exe+B32C33
"imperator.exe"+B32C2A: 0F BF 40 48                 -  movsx eax,word ptr [rax+48]
"imperator.exe"+B32C2E: C1 E8 05                    -  shr eax,05
"imperator.exe"+B32C31: 24 01                       -  and al,01
"imperator.exe"+B32C33: 88 45 48                    -  mov [rbp+48],al
"imperator.exe"+B32C36: BA 10 00 00 00              -  mov edx,00000010
}

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot]