[Solved] Crusader Kings 2

Ask about cheats/tables for single player games here
Gunteraz
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 18
Joined: Sat Mar 04, 2017 7:32 pm
Reputation: 1

Re: Crusader Kings 2

Post by Gunteraz » Thu Mar 09, 2017 1:59 pm

Flupper wrote:
Thu Mar 09, 2017 1:36 pm
Is there any working table so far ? Because none of the old ones are working even the Ironman Console enabler wont work
Not yet.

eriXD
Noobzor
Noobzor
Posts: 7
Joined: Thu Mar 09, 2017 4:26 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by eriXD » Thu Mar 09, 2017 5:04 pm

Hi, I updated BringChaos' console in ironman table to game version 2.7.
I tested it with a simple Achievement and it should work, but please report any bugs you may encounter... and I can not guarantee, that it will work after the next update ;-)
Attachments
ck2_v2.7.0_console_in_ironman.ct
(3.95 KiB) Downloaded 1686 times
Last edited by eriXD on Fri Mar 10, 2017 1:09 am, edited 1 time in total.

Aelhis
Noobzor
Noobzor
Posts: 6
Joined: Tue Mar 07, 2017 5:06 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by Aelhis » Thu Mar 09, 2017 5:59 pm

EriXD where do you live? I want to butkiss you :D.

Gunteraz
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 18
Joined: Sat Mar 04, 2017 7:32 pm
Reputation: 1

Re: Crusader Kings 2

Post by Gunteraz » Thu Mar 09, 2017 6:02 pm

eriXD wrote:
Thu Mar 09, 2017 5:04 pm
Hi, I updated BringChaos' console in ironman table to game version 2.7.
I tested it with a simple Achievemnt and it should work, but please report any bugs you may encounter... and I can not guarantee, that it will work after the next update ;-)
Nice! Seems to work fine so far. Thanks!

eriXD
Noobzor
Noobzor
Posts: 7
Joined: Thu Mar 09, 2017 4:26 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by eriXD » Fri Mar 10, 2017 1:26 am

Glad to hear it.

Now I have a favour to ask for everyone who likes playing CK2 on Linux: Would anyone of you like to test my console in ironman table for the Linux version of CK2? I finishid it just about an hour ago and from what I could see, it seems to work, but I'd like to make sure... so if anyone of you is a Linux user or a dual booter (like me), just give it a go.

What you'll need:
  • Steam for Linux and Crusader Kings II (duh)
  • The cheat engine server (ceserver) that can be downloaded precompiled (for x64 systems) from the CE github
  • The Cheat Engine Windows executable (at least version 6.5) for 64 bit systems
  • Wine to install/run the CE windows version
What you would need to do is run the ceserver (as root) and then use the windows Cheat engine as client (when opening a process select "network", use "localhost" or "127.0.0.1" as host and connect - then you can select the ck2 process from the list... you'll probably get a few errors... at least I do). From there on everything is just the same as with CE for Windows (except that it's pretty damn slow, but if you're just using a table, you'll hardly notice).

I know, it sounds complicated, but it's actually way easier than it looks... and to be honest, using CE like this in Linux is still way better (and faster) than scanmem/gameconqueror... although of course I would want a native linux application that does the same things CE does ;-)

Anyway... this turned out to be longer than I expected... if anyone would give it a try, I'd be happy.
Attachments
ck2_v2.7.2_console_in_ironman_linux.ct
Minor update that fixes a small bug
(3.78 KiB) Downloaded 81 times
ck2_v2.7.0_console_in_ironman_linux.ct
(3.74 KiB) Downloaded 345 times
Last edited by eriXD on Tue Aug 15, 2017 3:52 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Darkedone02
Expert Cheater
Expert Cheater
Posts: 212
Joined: Thu Mar 02, 2017 11:42 pm
Reputation: 7

Re: Crusader Kings 2

Post by Darkedone02 » Fri Mar 10, 2017 3:12 am

I just hope recifense release his table for this latest update, I already miss his.

eriXD
Noobzor
Noobzor
Posts: 7
Joined: Thu Mar 09, 2017 4:26 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by eriXD » Fri Mar 10, 2017 10:02 am

True, nothing beats Recifenses table. He's probably already working on it... and Paradox is probably already working on the next update to fix the problems with 2.7.0 XD

Flupper
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:00 pm
Reputation: 0

Re: Crusader Kings 2

Post by Flupper » Fri Mar 10, 2017 1:15 pm

eriXD i love you

User avatar
Paco
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Wed Mar 08, 2017 6:31 pm
Reputation: 0

Re: Crusader Kings 2

Post by Paco » Fri Mar 10, 2017 4:33 pm

I really hope that somebody is already working on it..

eriXD
Noobzor
Noobzor
Posts: 7
Joined: Thu Mar 09, 2017 4:26 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by eriXD » Fri Mar 10, 2017 11:21 pm

Recifense is officially working on it...

https://twitter.com/Recifense_CE/status ... 7505636354

Oh, and please don't give me all the credit for the ironman-cheat table... all I did was update what has already been found by BringChaos in the first place... and he even helped me to find the part that would enable achievements

User avatar
H Con
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 22
Joined: Mon Mar 06, 2017 10:44 pm
Reputation: 4

Re: Crusader Kings 2

Post by H Con » Sat Mar 11, 2017 12:15 pm

Looks like modded Ironman is going to be a little trickier than in previous patches.

ichatv
Noobzor
Noobzor
Posts: 13
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:54 am
Reputation: 0

Re: Crusader Kings 2

Post by ichatv » Sun Mar 12, 2017 3:49 am

viewtopic.php?f=4&t=348&p=1260#p1260 he posted it...go have fun

gorgutzer
Novice Cheater
Novice Cheater
Posts: 20
Joined: Sun Mar 12, 2017 5:02 am
Reputation: 0

Re: Crusader Kings 2

Post by gorgutzer » Sun Mar 12, 2017 7:26 am

Someone can search the address of yesmen?

ned_is_dead
What is cheating?
What is cheating?
Posts: 2
Joined: Fri Mar 24, 2017 9:13 am
Reputation: 0

Re: Crusader Kings 2

Post by ned_is_dead » Fri Mar 24, 2017 9:15 am

eriXD wrote:
Fri Mar 10, 2017 1:26 am
Glad to hear it.

Now I have a favour to ask for everyone who likes playing CK2 on Linux: Would anyone of you like to test my console in ironman table for the Linux version of CK2? I finishid it just about an hour ago and from what I could see, it seems to work, but I'd like to make sure... so if anyone of you is a Linux user or a dual booter (like me), just give it a go.

What you'll need:
  • Steam for Linux and Crusader Kings II (duh)
  • The cheat engine server (ceserver) that can be downloaded precompiled (for x64 systems) from the CE github
  • The Cheat Engine Windows executable (at least version 6.5) for 64 bit systems
  • Wine to install/run the CE windows version
What you would need to do is run the ceserver (as root) and then use the windows Cheat engine as client (when opening a process select "network", use "localhost" or "127.0.0.1" as host and connect - then you can select the ck2 process from the list... you'll probably get a few errors... at least I do). From there on everything is just the same as with CE for Windows (except that it's pretty damn slow, but if you're just using a table, you'll hardly notice).

I know, it sounds complicated, but it's actually way easier than it looks... and to be honest, using CE like this in Linux is still way better (and faster) than scanmem/gameconqueror... although of course I would want a native linux application that does the same things CE does ;-)

Anyway... this turned out to be longer than I expected... if anyone would give it a try, I'd be happy.
Hey eri.

fellow Linux user here. It works great. How to update the table to newer versions for Linux? :)

eriXD
Noobzor
Noobzor
Posts: 7
Joined: Thu Mar 09, 2017 4:26 pm
Reputation: 3

Re: Crusader Kings 2

Post by eriXD » Thu Apr 06, 2017 8:47 pm

Hi, sorry for the late answer, I was... kind of occupied, even though I don't recall having done much during the last couple of days XD

Anyway... creating/updating ck2 tables for linux is kind of... messy... because the ceserver runs in a 64 bit environment and therefore interprets the games assembly as 64 bit code even though it should be 32 bit (and using the 32 bit version of the client didn't help for me - it just crashed). That has the ugly side effect of some assembly not being directly readable because for some commands that read or write from/to memory the ceserver will assume the longer 64 bit addresses even though these longer addresses might be part of following commands... and I have found that to be the case quite often with ck2 - a factor that made me almost give up on the table and that caused the time I needed for the creation of the initial table to be over half a day (I could only do it because I was looking at the Windows code and table by BringChaos simultaneously and could find some similarities in the code)... and it's also the fact (or one of them) why I haven't found how to enable cheats with mods enabled (though actually I don't use them anyway)...

Now, I could go into detail with what I'm usually doing when updating a "console in ironman" table, but... well, to be honest it's probably neither elegant nor clever, but as long as it gets the work done ;-) ... if you're really interested, I'll describe the process.

Btw, last time I checked - which was this morning - the table was still working...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Kadaji