What's new

NieR Automata

Hexa

Noobzor
Joined
May 2, 2017
Messages
6
Likes
0
Points
1
Is there a way to spawn/edit highlighted weapon like the items?
 

Jack Stark

What is cheating?
Joined
May 8, 2017
Messages
1
Likes
0
Points
1
Is there any cheat engine for hp / item and other things that work after the dlc?
 

Sauce

Expert Cheater
Fearless Donors
Joined
Apr 19, 2017
Messages
114
Likes
6
Points
18
zarrock666 post_id=8009 time=1494321572 user_id=4932 said:
Hi can any1 help me i wanna change Item id to 983 (item_uq_changeArmour2) but when i change it enchant , recovery or valve accessory they(items) disappear
If you try to give yourself items from the new DLC, the previous items just disappear if the DLC isn't active on your game.

Otherwise this should work, I gave myself this armor as soon as I added the DLC to my game by changing some health items to the various armors and hairsprays. I just sold all of the small health items until I had 1 in the stack, then changed that stack of 1 into what I wanted. Then I bought another single health item, then changed that 1 into the next thing I wanted. It tends to work best with single items if you are aiming for key items.
 

zarrock666

What is cheating?
Joined
May 9, 2017
Messages
3
Likes
0
Points
1
Hi Sauce i figured it out heheh (when i write that post i just wake up)
Thank you for your replay anyway :)
 

brushmyhair

What is cheating?
Joined
May 4, 2017
Messages
4
Likes
0
Points
1
Sauce post_id=8076 time=1494351887 user_id=3324 said:
zarrock666 post_id=8009 time=1494321572 user_id=4932 said:
Hi can any1 help me i wanna change Item id to 983 (item_uq_changeArmour2) but when i change it enchant , recovery or valve accessory they(items) disappear
If you try to give yourself items from the new DLC, the previous items just disappear if the DLC isn't active on your game.

Otherwise this should work, I gave myself this armor as soon as I added the DLC to my game by changing some health items to the various armors and hairsprays. I just sold all of the small health items until I had 1 in the stack, then changed that stack of 1 into what I wanted. Then I bought another single health item, then changed that 1 into the next thing I wanted. It tends to work best with single items if you are aiming for key items.
could you explain to me how did you gave your self those items pls ( i am a cheat engine noob)
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
36
Likes
0
Points
6
chip modifier doesn't work
- chip name will be changed but the effect will be the original's
- after equipping modified chip, if you switch to another chip set, the modified chips will disappear
 
Joined
Mar 4, 2017
Messages
44
Likes
0
Points
6
bachou post_id=8140 time=1494415179 user_id=873 said:
chip modifier doesn't work
- chip name will be changed but the effect will be the original's
- after equipping modified chip, if you switch to another chip set, the modified chips will disappear
Read the last post at the first page again. You need to modify AT LEAST 3 addresses to change one chip into another (or even to change its level). See for yourself which addresses these are.

It's working flawlessly here, the changes are permanent too.
 

CozyBanx

What is cheating?
Joined
May 10, 2017
Messages
1
Likes
0
Points
1
Does anyone have a table that adds stuff to your Intel? Mostly looking for the fishing encyclopedia because it really sucks compared to the first game. I tried switching an item to a fish I didn't have but it doesn't trigger it getting added. Also looking for enemy Intel I think I missed the godzilla goliath from having the required item for that Devola/Popola quest.
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
36
Likes
0
Points
6
variante post_id=8150 time=1494421432 user_id=647 said:
bachou post_id=8140 time=1494415179 user_id=873 said:
chip modifier doesn't work
- chip name will be changed but the effect will be the original's
- after equipping modified chip, if you switch to another chip set, the modified chips will disappear
Read the last post at the first page again. You need to modify AT LEAST 3 addresses to change one chip into another (or even to change its level). See for yourself which addresses these are.

It's working flawlessly here, the changes are permanent too.

don't know what 3 address you are talking about, i changed shockwave +2 to auto pick up item and set rank to 1. doesn't work
 
Joined
May 8, 2017
Messages
8
Likes
0
Points
1
bachou post_id=8188 time=1494463989 user_id=873 said:
variante post_id=8150 time=1494421432 user_id=647 said:
bachou post_id=8140 time=1494415179 user_id=873 said:
chip modifier doesn't work
- chip name will be changed but the effect will be the original's
- after equipping modified chip, if you switch to another chip set, the modified chips will disappear
Read the last post at the first page again. You need to modify AT LEAST 3 addresses to change one chip into another (or even to change its level). See for yourself which addresses these are.

It's working flawlessly here, the changes are permanent too.

don't know what 3 address you are talking about, i changed shockwave +2 to auto pick up item and set rank to 1. doesn't work
I don't know how to quote two separate posts. But this next quote is by TheByteSize.
Eddy beat me to this but here it's.

Inf Item Usage
Inf HP
EXP * 10
Chip Editor - 2 versions: Fuse Menu and Equip Menu
---Chip ID is what control chip type and its Rank. Seems like Chip is max at +8. Increase all Chip ID, Sort Order and Rank by same amount to keep the system from acting weird.
As quoted above ( by the ever talented Mr/Ms TheByteSize ), the 3 addresses are Chip ID, Sort Order and Rank. You have to increase it by the same amount. So for me, I bought a rank 0 chip from the store and want to get the rank 8 version. Highlight the chip in equip menu, increase those three address values previously mentioned by 8. You can also change the chipcost if you like.

The issue from changing a chip to another type of chip is knowing the value of Sort Order for each chip. Someone will have to do a list for those. I'm too busy trying to get all main endings/too lazy to do it. That's why I bought the exact chip i wanted from shop and increased the addresses by said amounts.
 
Joined
Mar 4, 2017
Messages
44
Likes
0
Points
6
bachou post_id=8188 time=1494463989 user_id=873 said:
don't know what 3 address you are talking about, i changed shockwave +2 to auto pick up item and set rank to 1. doesn't work
I literally told you where to read about the 3 addresses (last post on 1st page), i get the feeling you didn't do it before replying. No wonder you got stuck if you can't perform such basic task.

As for the list of plugin chips, have a look here, which is not mine. This doesn't contain HUD chips though, you can get them all from the begining anyway.
 

Sauce

Expert Cheater
Fearless Donors
Joined
Apr 19, 2017
Messages
114
Likes
6
Points
18
brushmyhair post_id=8094 time=1494363931 user_id=3857 said:
could you explain to me how did you gave your self those items pls ( i am a cheat engine noob)
Go read the first couple pages, especially when they talk about editing materials. Some of those early editors have the capabilities you're looking for and will possibly still work, you just may have to plug in the new item ID's. Or at least point you in the right direction. Just be careful, and either backup your save or don't save until you're sure everything is how you want it.
 

Hexa

Noobzor
Joined
May 2, 2017
Messages
6
Likes
0
Points
1
the 1 hit kill machine option doesn't seem to work, anyone have an alternative for completing jackass request?
 

brushmyhair

What is cheating?
Joined
May 4, 2017
Messages
4
Likes
0
Points
1
Sauce post_id=8338 time=1494566464 user_id=3324 said:
brushmyhair post_id=8094 time=1494363931 user_id=3857 said:
could you explain to me how did you gave your self those items pls ( i am a cheat engine noob)
Go read the first couple pages, especially when they talk about editing materials. Some of those early editors have the capabilities you're looking for and will possibly still work, you just may have to plug in the new item ID's. Or at least point you in the right direction. Just be careful, and either backup your save or don't save until you're sure everything is how you want it.
i found the cheat engines that let you change the item ids the problem is i dont know how to use them, one guy tried to explain how to change it in the previous comments but it it a bit complex for me. could some one explain to how can i change the item ids step by step i would really appreciate it
 
Joined
May 8, 2017
Messages
8
Likes
0
Points
1
If you're using the highlighted items script from Eddy.

Push start, Item Tab, Highlight an item you want to change. I usually use an enhancement item since I never use those.

Find the item you want to change to, using zarrock666 Item ID List on page 7.
So as an example, previously mentioned you can use 983 for item_uq_dlcCloth1.
I set the quantity as 1, I'm not sure if anything will bug out if you use higher than that due to it being a Key Item.
Then go in game and you'll have the item under Key Items Revealing Outfit
Of course you need the dlc for that outfit as Sauce has said.

So for any other item just replace the 983 step above for whatever number id you want.
Changing quantity should be fine as long as it's not a Key Item.
 

brushmyhair

What is cheating?
Joined
May 4, 2017
Messages
4
Likes
0
Points
1
Eldius post_id=8415 time=1494634133 user_id=4833 said:
If you're using the highlighted items script from Eddy.

Push start, Item Tab, Highlight an item you want to change. I usually use an enhancement item since I never use those.

Find the item you want to change to, using zarrock666 Item ID List on page 7.
So as an example, previously mentioned you can use 983 for item_uq_dlcCloth1.
I set the quantity as 1, I'm not sure if anything will bug out if you use higher than that due to it being a Key Item.
Then go in game and you'll have the item under Key Items Revealing Outfit
Of course you need the dlc for that outfit as Sauce has said.

So for any other item just replace the 983 step above for whatever number id you want.
Changing quantity should be fine as long as it's not a Key Item.
thank you so much i finally figured it out.once again thank you so much for explaining
 
Joined
Mar 21, 2017
Messages
8
Likes
0
Points
1
bachou post_id=8354 time=1494597143 user_id=873 said:
anyone have the address for skin state ? (dry,dusty,wet...)
Seconded!!
 

Top Bottom